Sopeutumisvalmennuskurssi elinsiirron saaneelle aikuiselle

Sopeutumisvalmennuskurssi soveltuu sinulle, jos sinulle on tehty elinsiirto (maksan-, munuaisen-, sydämen- keuhkon- tai suolensiirto) ja siitä on kulunut aikaa vähintään 6 kuukautta ja enintään 5 vuotta.

Kurssin tavoite

Kurssin tavoitteena on, että saat tukea elinsiirron aiheuttamassa muutostilanteessa. Lisäksi saat neuvontaa ja ohjausta sekä keinoja jatkaa mahdollisimman täysipainoista elämää elinsiirrosta huolimatta. Kuntoutuksella pyritään myös vahvistamaan voimavarojasi ja elämänhallintaasi, jotta pystyt toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti omassa arjessasi.

Kurssin sisältö ja toteutus

Kuntoutus toteutetaan ryhmäkuntoutuksena, ja siinä otetaan huomioon jokaisen asiakkaan yksilöllinen kuntoutustarve ja -tavoite.

Kurssi sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä, monipuolista tekemistä sekä yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa.

Kuntoutus järjestetään palveluntuottajan toimipisteessä. Kurssi kestää 10 vuorokautta, ja se toteutetaan 2 jaksossa. Voit yöpyä kuntoutuspaikassa tai käydä kuntoutuksessa päivittäin kotoa käsin. Aikuinen omainen tai läheinen osallistuu kuntoutukseen kanssasi 3 vuorokauden ajan kurssin lopussa.

Kurssin toteuttava henkilöstö

Kurssin toteuttavat seuraavat asiantuntijat:

  • nefrologian tai sisätautien erikoislääkäri
  • sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja
  • ravitsemusterapeutti
  • fysioterapeutti.

Lisäksi kuntoutuksessa on mukana muuta ammattihenkilöstöä ja avustavaa henkilöstöä yksilöllisen tarpeesi mukaan.

Kurssille hakeminen

Näin haet kurssille

Lue lisää