Ilmoita muutoksista | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Jos ammatilliseen koulutukseen kuuluva työpaikalla oppiminen on palkallista, kyseessä on oppisopimusjakso, jonka ajalta et voi saada koulumatkatukea. Jos tiedät, milloin oppisopimusjakso päättyy, ja haluat lakkauttaa tuen vain määräajaksi, ilmoita asiasta Kelaan viestillä OmaKelassa tai soittamalla.

Jos työpaikalla oppiminen on palkatonta, kyseessä on koulutussopimusjakso, jonka ajalta voit saada koulumatkatukea. Jos koulumatkasi muuttuu, täytä koulumatkatuen hakemus OmaKelassa.

Jos haluat lakkauttaa tukesi kokonaan, ilmoita asiasta Kelaan viestillä OmaKelassa tai soittamalla.

Jos tiedät, ettei sinulla ole oikeutta tukeen koulutussopimusjakson aikana, ja haluat lakkauttaa tukesi, ilmoita asiasta Kelaan viestillä OmaKelassa tai soittamalla.

Jos vaihdat oppilaitosta ja haet koulumatkatukea uusiin opintoihin, täytä koulumatkatuen hakemus OmaKelassa. Jos haluat lakkauttaa tukesi, ilmoita asiasta Kelaan viestillä OmaKelassa tai soittamalla.

Jos toimipiste, jossa opetuksesi järjestetään, vaihtuu, täytä koulumatkatuen hakemus OmaKelassa. Jos haluat lakkauttaa tukesi, ilmoita asiasta Kelaan viestillä OmaKelassa tai soittamalla. 

Jos vaihdat opintoalaa (esimerkiksi toiseen perustutkintokoulutukseen) samassa oppilaitoksen toimipisteessä, muutoksesta ei tarvitse ilmoittaa.

Jos siirryt suorittamaan esimerkiksi ammatti- tai erikoisammattitutkintoa, et voi saada enää koulumatkatukea. Ilmoita muutoksesta Kelaan viestillä OmaKelassa tai soittamalla.

Jos muutat, koulumatkatuki pitää joko tarkistaa tai lakkauttaa.

Jos haet tukea koulumatkoihin uudesta osoitteesta,  täytä koulumatkatuen hakemus OmaKelassa. Jos haluat lakkauttaa tukesi, ilmoita asiasta Kelaan viestillä OmaKelassa tai soittamalla.

Kulkutapasi vaihtuu, jos esimerkiksi alat kulkea Waltti-liikenteen linja-auton sijaan Matkahuollon linja-autolla tai julkisen liikenteen sijaan omalla autolla.

Jos vaihdat tapaa, jolla kuljet koulumatkat, täytä koulumatkatuen hakemus OmaKelassa.

Jos matkustat Waltin, HSL:n, Tampereen tai Turun seudun liikenteessä (Nysse ja Föli) tai Matkahuollon linja-autolla ja lipun hinta muuttuu, sinun ei tarvitse ilmoittaa asiasta Kelaan.

Jos matkustat muulla julkisella liikenteellä (esimerkiksi VR) ja koulumatkatuki maksetaan omalle tilillesi, sinun pitää ilmoittaa asiasta Kelaan. Ilmoita Kelaan lipun hinnan muutoksesta viestillä OmaKelassa tai soittamalla.

Koulumatkatukeen ei ole oikeutta siltä ajalta, kun olet ulkomailla opiskelemassa.

Jos lähdet ulkomaille vaihtoon tai työpaikalle oppimaan, et voi saada enää koulumatkatukea. Ilmoita muutoksesta Kelaan viestillä OmaKelassa tai soittamalla.

Jos tiedät, milloin ulkomailla opiskelusi päättyy ja haluat lakkauttaa tuen vain määräajaksi, ilmoita muutoksesta Kelaan viestillä OmaKelassa tai soittamalla. Ilmoita aika, jonka olet ulkomailla, ja kerro, millaiset päivittäiset koulumatkat sinulla on ulkomaan jakson jälkeen.

Jos opintosi keskeytyvät yli 2 viikoksi esimerkiksi sairastumisen vuoksi etkä tänä aikana kulje oppilaitokseen päivittäin, sinun pitää ilmoittaa Kelaan. Kela lakkauttaa koulumatkatukesi. Ilmoita asiasta Kelaan viestillä OmaKelassa tai soittamalla. Yleisistä loma-ajoista ei tarvitse ilmoittaa.

Kun jatkat opintoja keskeyttämisen jälkeen, koulumatkatukea pitää hakea uudelleen. Täytä koulumatkatuen hakemus OmaKelassa.

Jos valmistut kesken lukuvuoden, sinun pitää ilmoittaa opintojen päättymisestä Kelaan. Ilmoituksen voit tehdä viestillä OmaKelassa tai soittamalla.

Sivu päivitetty 14.11.2023

Mitä mieltä olet sivusta?