Perhevapaakorvauksen hakeminen | Työnantajat | KelaSiirry sisältöön

Perhevapaakorvauksen hakeminen

Työantaja voi hakea perhevapaakorvausta heti, kun äitiysrahakaudelta tai adoptioäidin vanhempainrahakaudelta on maksettu palkkaa vähintään 1 kuukaudelta.

Kun kyse on vanhaan lakiin perustuvista perhe-etuuksista, perhevapaakorvausta pitää hakea 6 kuukauden kuluessa vanhempainvapaan päättymisestä.

Jos palkkaa on maksettu uuden lain mukaiselta ajalta, perhevapaakorvausta tulee hakea 2 vuoden kuluessa raskausvapaan tai adoptiovanhemman vanhempainrahajakson alkamisesta, kun äidille on maksettu raskausrahaa tai adoptiovanhemman vanhempainrahaa.

Toimi näin

  1. Hae perhevapaakorvausta Työnantajan asiointipalvelussa. Voit hakea korvausta myös tulorekisterin kautta, jos palkanlaskentaohjelmassa on siihen valmius ja olet antanut suostumuksen sähköiseen päätökseen. Hakemuksen voi tehdä myös lomakkeella SV18 (pdf). Jos täytät paperihakemuksen, voit halutessasi hakea vuosilomakustannuskorvausta samalla lomakkeella.
  2. Lähetä hakemus Kelaan. Työnantajan paperihakemus ja mahdolliset liitteet pitää aina lähettää postitse.

Päätös

Työnantaja saa perhevapaakorvauksesta kirjallisen päätöksen. Jos samalla hakemuksella on haettu sekä perhevapaakorvausta että vuosilomakustannuskorvausta, molemmista annetaan päätös erikseen.

Kela lähettää päätöksen postitse. Päätökset ja maksutiedot ovat nähtävissä myös Työnantajan asiointipalvelussa.

Työnantaja voi luopua postitse lähetettävistä päätöksistä ja siirtyä sähköisiin päätöksiin.

Lue lisää

Sivu päivitetty 22.4.2021

Mitä mieltä olet sivusta?