Perhevapaakorvauksen hakeminen

Voit hakea perhevapaakorvausta heti, kun raskausvapaan, äitiysvapaan tai adoptiovanhemman vanhempainvapaan ajalta on maksettu palkkaa vähintään 1 kuukaudelta. Perhevapaakorvausta pitää hakea 6 kuukauden kuluessa vanhempainvapaan päättymisestä. Jos palkkaa taas on maksettu raskausvapaan ajalta, perhevapaakorvausta täytyy hakea 2 vuoden kuluessa raskausvapaan alkamisesta.

  1. Hae perhevapaakorvausta Työnantajan asiointipalvelussa

    Voit hakea korvausta myös tulorekisterin kautta, jos palkanlaskentaohjelmassa on siihen valmius ja olet antanut suostumuksen sähköiseen päätökseen. 
     
  2. Saat perhevapaakorvauksesta päätöksen postitse. Päätökset ja maksutiedot ovat nähtävissä myös Työnantajan asiointipalvelussa. Asiointipalvelussa voit luopua postitse lähetettävistä päätöksistä ja siirtyä sähköisiin päätöksiin. 

    Voit hakea perhevapaakorvausta myös täyttämällä Työnantajan hakemuksen SV18 (pdf). Samalla hakemuksella voit hakea vuosilomakustannuskorvausta. Postita lomake mahdollisine liitteineen osoitteeseen Kela, PL 26, 00056 Kela. Päätökset perhevapaakorvauksesta ja vuosilomakustannuskorvauksesta annetaan erikseen.

Lue lisää