Suojattu sähköposti työnantajille | Työnantajat | KelaSiirry sisältöön

Näin lähetät suojattua sähköpostia Kelaan

Työnantajan edustaja voivat olla Kelaan yhteydessä suojatulla sähköpostilla. Suosittelemme, että käytät Kelan omaa suojattua sähköpostia. Älä lähetä meille tavallista, suojaamatonta sähköpostia.

Suojatulla sähköpostilla voit lähettää Kelaan liitteitä tai kysyä neuvoja. Älä kuitenkaan lähetä sähköpostitse hakemuksia. Hakemukset voi toimittaa Kelaan vain postitse tai työnantajan asiointipalveluissa.

Suojattu sähköposti soveltuu parhaiten asioihin, jotka eivät ole kiireellisiä. Kela vastaa neuvontaviesteihin 2 työpäivän kuluessa. Kiireellisissä asioissa soita puhelinpalveluun.

Toimi näin

 1. Lähetä sähköposti aina suojattuna.

  Suosittelemme, että käytät Kelan suojausta. Voit lähettää suojatun sähköpostin Suomi.fi-tunnisteella tai ilman sitä.
  • Lähetä viesti Suomi.fi-tunnisteella. Kirjoita sähköpostiosoitteesi Lähettäjä-kenttään. Tunnistaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  • Lähetä viesti ilman Suomi.fi-tunnistetta. Kirjoita sähköpostiosoitteesi Lähettäjä-kenttään. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit lähettää Kelaan suojatun sähköpostin. Linkki on voimassa 30 päivää.
 2. Älä kirjoita sähköpostiviestin otsikkokenttään arkaluontoista tietoa, kuten asiakkaan nimeä tai henkilötietoja. Otsikko lähetetään suojaamattomana.
 3. Kirjoita viestikenttään ainakin yhteystietosi. Viestin muu sisältö riippuu siitä, millaista asiaa hoidat.

  Jos lähetät liitteitä, kirjoita viestikenttään vain nimesi ja yhteystietosi sekä organisaatiosi nimi ja y-tunnus. Jos hoidat toisen organisaation asiaa (esim. tilitoimistot), merkitse yhteystietoihin myös sen organisaation nimi ja y-tunnus, jota asia koskee. Yhteystiedot ovat asian käsittelijöille välttämättömät.

  Jos kysyt neuvoa, kirjoita viestikenttään yhteystietojen lisäksi kysymyksesi. Jos hoidat yksittäisen työntekijän asiaa, ilmoita myös työntekijän nimi ja henkilötunnus sekä kerro, mitä varten pyydät tietoja. Tarvitsemme tiedot, jotta voimme varmistaa, että sinulla on oikeus hoitaa asiaa.
 4. Toimita liitteet pdf-tiedostona. Tarkista, että liitteen kuvasta saa selvän.

  Lähetä samaa henkilöä koskevat liitteet mieluiten yhtenä pdf-tiedostona. Anna tiedostoille kuvaavat nimet, jotka eivät kuitenkaan sisällä henkilöiden nimiä tai muita henkilökohtaisia tietoja.

Sähköpostiosoitteet

tyonantajat.liitteet@kela.fi
Voit lähettää osoitteeseen perhevapaisiin, sairastamiseen (sairauspäivärahat ja sairaanhoitokorvaukset) ja kuntoutukseen liittyviä liitteitä ja lisäselvityksiä.

tyonantajat.neuvonta@kela.fi 
Saat osoitteesta neuvontaa työnantajan perhevapaisiin, sairastamiseen (sairauspäivärahat ja sairaanhoitokorvaukset) ja kuntoutukseen liittyvissä asioissa.

tyoterveyshuolto@kela.fi 
Saat osoitteesta työterveyshuollon korvauksiin liittyvää neuvontaa ja voit lähettää siihen työterveyshuollon hakemuksen liitteet ja lisäselvitykset.

Lue lisää

Sivu päivitetty 19.2.2024

Mitä mieltä olet sivusta?