Familjevänlig arbetsplats | Om FPA | FPAGå till innehållet

Vi är en familjevänlig arbetsplats

FPA har under flera års tid aktivt arbetat för att bli en familjevänlig, pappavänlig och jämställd arbetsplats. Möjligheterna att kombinera arbete och privatliv har utvecklats i en positiv riktning hos FPA särskilt under tiden mellan de två senaste personalenkäterna som gjordes 2019 och 2021.

Arbetet med att utveckla familjevänligheten belönades i maj 2021, då Väestöliitto beviljade FPA utmärkelsen Familjevänlig arbetsplats.

Som närmare motiveringar för beviljandet nämner Väestöliitto bland annat följande: Det visar också att FPA vill fortsätta att utveckla familjevänliga lösningar och förfaranden även i framtiden.

  • FPA har fått betyget berömligt i sina personalenkäter om familjevänligheten.
  • Det här visar att FPA är en ansvarsfull aktör även i jämförelse med andra arbetsgivare inom samma verksamhetsområde.
  • Det visar också att FPA vill fortsätta att utveckla familjevänliga lösningar och förfaranden även i framtiden.

Vi har alltsedan 2016 arbetat långsiktigt med att utveckla familjevänligheten. Vi har utrett vilka behov och önskemål våra anställda har, arbetat med våra attityder och med hur vi kommunicerar, utbildat våra chefer och främjat jämställdheten inom vår organisation.

Se videon om den familjevänliga arbetskulturen hos FPA. Videon har gjorts i samarbete med Väestöliitto. Videon berättar om hur det är att jobba på en familjevänlig arbetsplats. Längd 1:36 min, textad.

Läs mer

Senast ändrad 6.3.2023

Vad tycker du om sidan?