Taksimatkojen palveluntuottajat | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Kelan korvaamien taksimatkojen palveluntuottajat ja kuljettajat

Tällä sivulla on tietoa palveluntuottajille ja kuljettajille Kelan korvaamista taksimatkoista.

Jokaisessa maakunnassa on kaksi palveluntuottajaa, jotka järjestävät Kelan korvaamia taksimatkoja. Asiakas voi itse valita, kumman palveluntuottajan tilausvälityskeskuksesta hän tilaa taksin.

Kela korvaa asiakkaan taksimatkan ainoastaan silloin, kun matka on tilattu tilausvälityskeskuksesta, joka on tehnyt Kelan kanssa suorakorvaussopimuksen.

Tilausvälityskeskusten tehtävät

Tilausvälityskeskukset hoitavat Kelan korvaamien taksimatkojen tilausten vastaanoton, yhdistelyt, välityksen, järjestämisen ja valvonnan sekä maksuliikenteen ja raportoinnin. Lisäksi tilausvälityskeskukset välittävät taksin kuljettajalle matkaan liittyvät tiedot ja kuljetuksessa huomioitavat asiat.

Tilauspuhelussa sovitaan asiakkaan kanssa, mihin numeroon asiakas saa halutessaan tekstiviestin, kun tilaus on hyväksytty. Tekstiviesti sisältää myös puhelinnumeron, josta kuljettajan tavoittaa.

Tilausvälityskeskus ohjeistaa vakiotaksista

Tilausvälityskeskuksen pitää ilmoittaa sivuillaan, miten asiakkaan täytyy toimia, jotta hän saa vakiotaksin. Toinen vaihtoehto on, että tilausvälityskeskus kertoo toimintaohjeen puhelimitse, jos asiakas tiedustelee vakiotaksia tilausvälityskeskuksesta.

Vakiotaksina voi toimia vain kuljettaja, jolla on sopimus sellaisen tilausvälityskeskuksen kanssa, jonka kanssa Kela on tehnyt suorakorvaussopimuksen.

Lue lisää vakiotaksiasiakkuudesta (Henkilöasiakkaat-osio)

Tilausvälityskeskukset maakunnittain

Katso tilausvälityskeskukset ja alueelliset tilausnumerot (Henkilöasiakkaat-osio)

Kuljettaja saa matkan tiedot tilausvälityskeskuksesta

Kuljettajan täytyy huomioida kuljetukseen liittyvät tiedot, jotka hän on saanut tilausvälityskeskuksesta.

Kuljettaja perii omavastuun matkasta aina välityskeskuksesta saamansa tiedon mukaisesti. Jos asiakkaan vuosiomavastuu on täynnä tai jos asiakkaalla on sähköinen tai paperinen toimeentulotuen maksusitoumus, kuljettaja ei peri asiakkaalta omavastuuta.

Lue lisää

Sivu päivitetty 22.4.2021