Ohjeita kuntalisäsopimukseen | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Ohjeita kuntalisäsopimukseen

Tälle sivulle on koottu kuntien edustajille ohjeet kuntalisäsopimuksen solmimiseen, muuttamiseen ja irtisanomiseen.

Uusi kuntalisäsopimus

  1. Jos kuntasi harkitsee uuden kuntalisäsopimuksen tekemistä, ota yhteyttä Kelaan. Ota yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lastenhoidontuet@kela.fi.
  2. Luonnostele sopimus ensin sopimuspohjalle (pdf).
  3. Jos sinulla on kysyttävää kuntalisän ehdoista, lähetä sähköpostia osoitteeseen lastenhoidontuet@kela.fi.
  4. Lähetä sopimusluonnos Kelaan tarkistettavaksi ennen lopullisen version toimittamista. Lähetä luonnos sähköpostitse osoitteeseen lastenhoidontuet@kela.fi.
  5. Kun sopimus on valmis ja Kela on hyväksynyt sen, toimita Kelaan kunnan edustajan allekirjoittama sopimus pdf-tiedostona osoitteeseen lastenhoidontuet@kela.fi.
  6. Huomaa, että valmiin ja allekirjoitetun sopimuksen pitää olla Kelassa viimeistään 2 kuukautta ennen sopimuksen haluttua voimaantuloaikaa. Kuntalisää ei makseta takautuvasti.

  7. Kun sopimus on allekirjoitettu Kelassa, sinulle lähetetään Kelan edustajien allekirjoittama sopimus sähköpostilla pdf-liitteenä.

Muista sopimusehdot ja 2 kuukauden toimeenpanoaika

Kun teet kuntalisäsopimusta, muista, että Kela voi maksaa kuntalisää vain sopimuspohjassa olevien ehtojen mukaan.

Kuntalisällä on 2 kuukauden toimeenpanoaika. Toimita siis sopimus Kelalle viimeistään 2 kuukautta ennen sopimuksen haluttua voimaantuloaikaa.

Muutos voimassa olevaan kuntalisäsopimukseen

Kun kunta harkitsee aiemmin tehdyn kuntalisäsopimuksen ehtojen muuttamista, ota yhteyttä Kelaan. Lähetä sähköpostia osoitteeseen lastenhoidontuet@kela.fi.

Voit kysyä neuvoa muutosten tekemiseen tai lähettää luonnoksen uudesta sopimuksesta. Myös muutosten tekemiseen pätee 2 kuukauden toimeenpanoaika. Sopimus pitää siis olla Kelassa viimeistään 2 kuukautta ennen muutoksen haluttua toimeenpanoaikaa.

Kun sopimus on valmis ja Kela on hyväksynyt sen, toimita Kelaan kunnan edustajan allekirjoittama sopimus pdf-tiedostona osoitteeseen lastenhoidontuet@kela.fi.

Kuntalisäsopimuksen irtisanominen

Jos kuntasi haluaa irtisanoa kuntalisäsopimuksen, ilmoita asiasta Kelaan. Sopimus täytyy irtisanoa kirjallisesti viimeistään 2 kuukautta ennen sopimuksen haluttua päättymispäivää. Jos haluat kysyä neuvoa, lähetä sähköpostia osoitteeseen lastenhoidontuet@kela.fi.

Huomaa, että kunta ei voi irtisanoa kuntalisäsopimusta vain joko yksityisen tai kotihoidon tuen osalta. Jos kunta haluaa päättää kuntalisän maksamisen vain toisen tuen osalta, sen täytyy tehdä muutos kuntalisäsopimukseen.

Toimita Kelaan sopimusluonnos, jossa sovitaan kuntalisän maksamisesta vain yksityisen hoidon tukeen tai kotihoidon tukeen halutusta ajankohdasta alkaen.

Kun sopimus on valmis ja Kela on hyväksynyt sen, toimita Kelaan kunnan edustajan allekirjoittama sopimus pdf-tiedostona osoitteeseen lastenhoidontuet@kela.fi.

Sivu päivitetty 22.4.2021

Mitä mieltä olet sivusta?