Ylityö | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Tämän sivun sisältö on tarkoitettu Kelassa työskenteleville.

Järjestelmät (CICS, Oiwa, Onni ja Anni) ovat käytössä maanantaina 1.4.2024 klo 12:30-22.

 

HUOM! Oiwasta on asennettu uusi versio tuotantoon ja Onnin uusi kooste on otettu käyttöön 16.3.2024.

Järjestelmien virheettömän toiminnan varmistamiseksi suosittelemme kaikille Oiwan ja Onnin käyttäjille Edgen selaustietojen tyhjentämistä siten kuin on ohjeistettu usein kysyttyjen kysymysten kohdassa Oiwan käyttö Edgessä ja muissa selaimissa -> Välimuistin eli historia-, selaus- ja välimuistitietojen tyhjentäminen Edgessä.

Nopein keino tyhjentää selainten selaustiedot on painamalla yhtäaikaa näppäimistöstä CTRL + SHIFT + DELETE selaimessa josta aukeaa "Tyhjennä selaustiedot" ikkuna jos selain on Edge tai "Poista historiatietoja" jos selain on Firefox. Sen jälkeen painetaan nappia "Tyhjennä nyt" jos selain on Edge tai "Poista tiedot" jos selain on Firefox. Kun toiminto on suoritettu (yleensä on ohi hetkessä mutta voi varmuuden vuoksi odottaa 10 sekunttia), suljetaan selain ja kaikki ikkunat/välilehdet, avataan selain ja kokeillaan kirjautua järjestelmiin uudestaan.

Selaustietoihin on voinut jäädä talteen vanhentuneita tietoja, jotka haittaavat sovellusten uusimpien versioiden käyttöä. Ongelma voi ilmetä esimerkiksi siten, että Oiwan linkeistä ei pääse etenemään uudelle koosteelle tai muihin Onni-järjestelmiin.

Ilmoita mahdollisista Oiwan teknisistä ongelmista suoraan IT-asiakastukeen (IT-asiakastuki@kela.fi, puhelin 020 63 47750). Kehitysehdotukset ja palautteet voit antaa Palautejärjestelmän kautta.