Ajanvarausjärjestelmän käyttöehdot | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Ajanvarausjärjestelmän käyttöehdot

Kelan ajanvarausjärjestelmässä voit varata puhelinajan Kelaan. Palveluun kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Kirjautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti.

Henkilöasiakkaat

Henkilöasiakas voi varata ajan itselleen tai asioida toisen puolesta. Henkilöasiakas voi varata, muokata tai peruuttaa varauksen verkossa.

Kumppanit

Kelan kumppani, kuten sosiaalipalvelujen tai terveydenhuollon työntekijä, voi varata ajan asiakkaansa puolesta, jos kumppanilla on tarvittava Suomi.fi-valtuus ja jos organisaation Y-tunnus on lisätty Kelan rekisteriin. Kumppani voi myös tarkistaa tai peruuttaa asiakkaan varauksen, mutta ei muokata sitä.

Kumppanilla on oikeus asioida vain sellaisten henkilöiden puolesta, jotka ovat antaneet kumppanille luvan asiansa hoitamiseen ja tietojensa käsittelyyn. Hyväksymällä palvelun ehdot kumppanin edustaja vakuuttaa, että hänellä on asiakkaan suostumus tietojensa käsittelyyn.

Kumppani tarvitsee järjestelmän käyttämiseen asiakkaan henkilötunnuksen. Asiakkaan tiedoissa näytetään asiakkaan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, jos ne ovat tiedossa. Asioinnin yhteydessä kumppanin pitää varmistaa, että tiedot ovat ajan tasalla. Jos asiakkaalla on turvakielto, yhteystietoja ei näytetä. Järjestelmässä ei käsitellä asiakkaan etuuksiin liittyvää tietoa.

Henkilötietojen tallentaminen

Kun alat käyttää verkkoajanvarausta, annat rekisterinpitäjänä toimivalle Kelalle luvan kerätä, säilyttää ja tallentaa henkilötietojasi, jotka saadaan kirjautumisen yhteydessä.

Tallennettavia tietoja ovat kirjautuneen käyttäjän nimi ja henkilötunnus. Yhteistyökumppaneista tallennetaan lisäksi  organisaation yhteystiedot, kuten sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Tallennettujen tietojen avulla Kela voi tarvittaessa selvittää, kuka on hoitanut asiakkaan asioita ja muokannut tietoja.

Siirtymällä ajanvarausjärjestelmään sitoudut noudattamaan Kelan käyttöehtoja ja käsittelemään henkilötietoja huolellisesti. Käytön jälkeen ajanvarausjärjestelmästä pitää kirjautua ulos.

Sivu päivitetty 12.12.2023

Mitä mieltä olet sivusta?