Ajanvaraus muutostilanteisiin

Monimutkaisemmat Kela-asiat voi hoitaa ajanvarauksella, jolloin Kelan palveluasiantuntija perehtyy asiakkaan tilanteeseen etukäteen. Ajanvarauksella asiakas saa tietoa etuuksista sekä palveluista ja voi hakea etuudet palveluasiantuntija kanssa verkossa tai lomakkeella.

Varaa aika yhdessä asiakkaan kanssa osoitteessa www.kela.fi/varaa-aika. Verkossa asiakkaalle voi varata puhelinajan. Ajan voi varata myös soittamalla puhelinpalveluun. Puhelimessa voi hoitaa samoja asioita kuin palvelupisteessä. 

Jos asiakas tarvitsee tulkkia, varaa aika Kelan asiakaspalvelussa. Voit soittaa puhelinpalveluumme tai asioida missä tahansa Kelan palvelupisteessä. Palveluasiantuntija varaa asiakkaalle tarvittaessa ajan ja tulkin asiointia varten.

Kenelle

Ehdota ajanvarausta asiakkaalle, jolla on elämässään isoja muutoksia ja haettavana useita eri etuuksia. Muutostilanteita saattavat olla esimerkiksi vakava sairastuminen, avioero tai työttömyys.

Ajanvaraus sopii myös asiakkaalle, joilla on liikuntaeste, puutteellinen kielitaito ja tulkin tarve tai vaikeuksia hoitaa asioitaan itsenäisesti.

Lue lisää