Työterveyshuollon korvausten asiointipalvelu

Palvelussa voit

  • hakea korvausta työnantajan työterveyshuollon kustannuksista
  • nähdä aiemmin lähetetyt verkkohakemukset ja vireillä olevan hakemuksen käsittelytilanteen
  • nähdä korvauspäätökset.

Suomi.fi-tunnistus

Työterveyshuollon korvausten asiointipalveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella. Voit tunnistautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Suomi.fi-valtuudet

Palvelun käyttäjä tarvitsee organisaatiolta Suomi.fi-valtuuden. Se kannattaa antaa ennen kuin työnantajalle haetaan työterveyshuollon korvauksia tilikaudelta 2019.

Työterveyshuollon korvausten asiointipalveluun tarvitaan Suomi.fi-valtuusasia

  • Työnantajan työterveyshuollon korvaushakemuksen käsittely (ent. Katso-rooli TATTH hakemuksen muokkaus) tai
  • Työnantajan työterveyshuollon korvaushakemuksen lähetys (ent. Katso-rooli TATTH hakemuksen lähetys).

Usean toimipaikan organisaatiossa korvausta voidaan hakea myös toimipaikkakohtaisesti. Toimipaikkakohtaista hakemusta varten valtuutta rajataan erillisellä rajaustarkenteella. Valtuus koostuu silloin valtuusasiasta ja numeromuotoisesta toimipaikkatarkenteesta. Organisaation määrittelemä tarkenne erottelee toimipaikat, jotka hakevat korvausta toimipaikkakohtaisesti.

Julkiset organisaatiot, seurakunnat, säätiöt ja useamman nimenkirjoittajan yhdistykset voivat alkaa antaa valtuuksia kesäkuussa 2020, kun Digi- ja väestöviraston (DVV) virkailijavaltuuttamispalvelu käynnistyy.

Katso poistuu käytöstä

Työterveyshuollon asiointipalvelua on toistaiseksi ollut mahdollista käyttää myös voimassaolevilla Katso-valtuuksilla, koska kaikki organisaatiot eivät ole voineet antaa Suomi.fi-valtuuksia.

Kun Suomi.fi-valtuuksien virkailijavaltuuttamispalvelu on käynnistynyt, kaikki Katso-palvelua käyttävät voivat siirtyä Suomi.fi-valtuuksien käyttäjiksi. Valtuudet kannattaa antaa Suomi.fin Valtuudet-palvelussa viipymättä. Katso poistuu käytöstä vuoden 2020 lopussa.

Lue lisää