Työterveyshuollon korvausten asiointipalvelu

Palvelussa voit

  • hakea korvausta työnantajan työterveyshuollon kustannuksista
  • nähdä aiemmin lähetetyt verkkohakemukset ja vireillä olevan hakemuksen käsittelytilanteen
  • nähdä korvauspäätökset.

Suomi.fi-tunnistus

Työterveyshuollon korvausten asiointipalveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella. Voit tunnistautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Suomi.fi-valtuudet

Palvelun käyttäjä tarvitsee organisaatiolta Suomi.fi-valtuuden. Työterveyshuollon korvausten asiointipalveluun tarvitaan seuraavat Suomi.fi-valtuusasiat;

  • Työnantajan työterveyshuollon korvaushakemuksen käsittely (ent. Katso-rooli TATTH hakemuksen muokkaus) tai
  • Työnantajan työterveyshuollon korvaushakemuksen lähetys (ent. Katso-rooli TATTH hakemuksen lähetys).

Valtuuksia voi rajata

Palvelussa käytettäviä Suomi.fi-valtuuksia voi tarpeen mukaan rajata rajaustarkenteilla.

Toimipaikkatarkenteella on mahdollista määritellä valtuus toimipaikkakohtaiseksi, jos organisaatio tekee korvaushakemukset toimipaikkakohtaisesti. Valtuus koostuu silloin valtuusasiasta ja numeromuotoisesta tarkenteesta. Organisaation itse määrittelemä numero erottelee toimipaikat, jotka hakevat korvausta omilla hakemuksillaan.

Asiakastunnus-rajaustarkenteella on mahdollista rajata valtuutta Y-tunnuskohtaisesti. Tämä voi olla tarpeen, kun yritys antaa asiointivaltuuden tilitoimistolleen, joka puolestaan jakaa valtuutta eteenpäin edustamisvaltuutena omille työntekijöilleen. Asiakastunnus-rajaustarkenteen avulla tilitoimisto voi määritellä, minkä yrityksen valtuuden se antaa tietylle työntekijälleen.

Katso poistuu käytöstä

Työterveyshuollon asiointipalvelua on toistaiseksi mahdollista käyttää myös voimassaolevilla Katso-valtuuksilla. Suomi.fi-valtuudet kannattaa kuitenkin antaa Suomi.fin Valtuudet-palvelussa viipymättä, sillä Katso poistuu käytöstä vuoden 2020 lopussa.

Yksityiset yritykset antavat valtuudet omatoimisesti Suomi.fin Valtuudet-palvelussa. Julkiset organisaatiot, seurakunnat, säätiöt ja useamman nimenkirjoittajan yhdistykset rekisteröivät ensin valtuushakemuksella valtuutusoikeuden Suomi.fi-valtuuksien virkailija-avusteisessa valtuuttamispalvelussa, minkä jälkeen valtuutusoikeuden saanut voi antaa tarvittavat valtuudet Suomi.fin Valtuudet-palvelussa.

Lue lisää