Työterveyshuollon korvausten asiointipalvelu

Palvelussa voit

  • hakea korvausta työnantajan työterveyshuollon kustannuksista
  • nähdä aiemmin lähetetyt verkkohakemukset ja vireillä olevan hakemuksen käsittelytilanteen
  • nähdä korvauspäätökset.

Suomi.fi korvaa Katso-palvelun

Työterveyshuollon korvausten asiointipalveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella 14.12.2019 alkaen. Voit tunnistautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Suomi.fi korvaa Katson

Kaikkiin työnantajien asiointipalveluihin käyttäjä tarvitsee Suomi.fi-valtuudet 2020.

Lue mitä se tarkoittaa ja milloin

Katso-palvelussa myönnettyjen valtuuksien (Katso-roolien) sijaan organisaatioiden edustajat voivat jatkossa asioida Kelan asiointipalvelussa Suomi.fi-valtuudet -palvelussa annettujen valtuuksien (valtuuskoodien) mukaisesti.

Suomi.fi-valtuudet

Palvelun käyttäjä tarvitsee organisaatiolta Suomi.fi-valtuuden. Se kannattaa antaa ennen kuin työnantajalle haetaan työterveyshuollon korvauksia tilikaudelta 2019.

Suomi.fi-valtuuksia voi joulukuusta 2019 alkaen antaa suomalaisen yrityksen toimitusjohtaja, nimenkirjoittaja ja elinkeinonharjoittaja. Julkiset organisaatiot, seurakunnat, säätiöt ja yhdistykset voivat alkaa antaa valtuuksia vuonna 2020, kun Väestörekisterikeskus ottaa käyttöön uusia ominaisuuksia Suomi.fin Valtuudet-palvelussa.

Työterveyshuollon korvausten asiointipalveluun tarvitaan Suomi.fi-valtuuskoodi
•    Työnantajan työterveyshuollon korvaushakemuksen käsittely (ent. TATTH hakemuksen muokkaus) tai
•    Työnantajan työterveyshuollon korvaushakemuksen lähetys (ent. TATTH hakemuksen lähetys).

Usean toimipaikan organisaatiossa korvausta voidaan hakea myös toimipaikkakohtaisesti. Toimipaikkakohtaista hakemusta varten valtuutta rajataan erillisellä rajaustarkenteella. Valtuus koostuu silloin valtuuskoodista ja numeromuotoisesta toimipaikkatarkenteesta. Organisaation määrittelemä tarkenne erottelee toimipaikat, jotka hakevat korvausta toimipaikkakohtaisesti.

Lue lisää