Työterveyshuollon korvausten asiointipalvelu

Palvelussa voit

  • hakea korvausta työnantajan työterveyshuollon kustannuksista
  • nähdä aiemmin lähetetyt verkkohakemukset ja vireillä olevan hakemuksen käsittelytilanteen
  • nähdä korvauspäätökset.
     

Suomi.fi-tunnistus

Työterveyshuollon korvausten asiointipalveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella 14.12.2019 alkaen. Voit tunnistautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Suomi.fi-valtuudet

Palvelun käyttäjä tarvitsee organisaatiolta Suomi.fi-valtuuden. Se kannattaa antaa ennen kuin työnantajalle haetaan työterveyshuollon korvauksia tilikaudelta 2019.

Suomi.fi-valtuuksia voivat jo antaa

  • suomalaisen yrityksen toimitusjohtaja, nimenkirjoittaja ja elinkeinonharjoittaja.
  • yhdistys, jonka yksinoikeudellinen nimenkirjoittaja voi valtuuttaa yhdistyksen puolesta muita henkilöitä tai organisaatioita samalla tavalla kuin yrityksissä.

Julkiset organisaatiot, seurakunnat, säätiöt ja useamman nimenkirjoittajan yhdistykset voivat näillä näkymin alkaa antaa valtuuksia kesällä 2020, kun Digi-ja väestötietovirasto ottaa käyttöön uusia ominaisuuksia Suomi.fin Valtuudet-palvelussa.

Työterveyshuollon asiointipalvelua on mahdollista käyttää, vaikka Suomi.fi-valtuuksia ei vielä ole annettu, koska Suomi.fi-valtuudet palvelu tunnistaa myös voimassaolevat Katso-valtuudet. Tämän väliaikaisen ominaisuuden ansiosta organisaatiot voivat jatkaa palvelun käyttöä, vaikka ne eivät vielä pysty antamaan Suomi.fi-valtuuksia palvelun käyttäjille.

Työterveyshuollon korvausten asiointipalveluun tarvitaan Suomi.fi-valtuuskoodi

  • Työnantajan työterveyshuollon korvaushakemuksen käsittely (ent. Katso-rooli TATTH hakemuksen muokkaus) tai
  • Työnantajan työterveyshuollon korvaushakemuksen lähetys (ent. Katso-rooli TATTH hakemuksen lähetys).

Usean toimipaikan organisaatiossa korvausta voidaan hakea myös toimipaikkakohtaisesti. Toimipaikkakohtaista hakemusta varten valtuutta rajataan erillisellä rajaustarkenteella. Valtuus koostuu silloin valtuuskoodista ja numeromuotoisesta toimipaikkatarkenteesta. Organisaation määrittelemä tarkenne erottelee toimipaikat, jotka hakevat korvausta toimipaikkakohtaisesti.

Lue lisää