Terapioiden laskutus | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Terapioiden laskutus

Kela maksaa vain kuntoutuspäätösten mukaisesti toteutuneet terapiat. Laskuta toteutuneet terapiakerrat kerran kuukaudessa ja viimeistään 2 kuukauden kuluessa palvelun antamisesta.

Laskuta jokainen terapiamuoto omilla lomakkeillaan (asiakaskohtainen laskulomake KU203 (pdf) ja tilityslomake KU206 (pdf)).

  • Noudata Kelan antamia laskutusohjeita.
  • Laskuta toteutuneiden terapioiden hinnat hyväksytyillä hinnoilla ja hintalajeilla (sopimus, liite 1).
  • Hyväksytyt hinnat sisältävät kaikki palveluista ja sopimuksen mukaisesta toiminnasta Kelalle aiheutuvat kustannukset, ellei nimenomaisesti erikseen ole muuta sopimuksessa mainittu.
  • Laskutusohjeiden mukaisen laskun tekeminen ja toimittaminen ovat palveluntuottajan vastuulla. Toistuva tai olennainen poikkeama laskutusohjeista voi johtaa sopimuksen purkamiseen.

Laskuttajana toimii sopimuksen allekirjoittanut palveluntuottaja tai palveluntuottajan Kelan sopimushallintaan ilmoittama muu laskuttaja. Alihankkija laskuttaa palveluntuottajaa heidän sopimuksensa mukaisesti. Palveluntuottaja puolestaan laskuttaa Kelaa.

Ryhmittymän osalta Kelan toimeenpano- ja maksujärjestelmiin kirjataan vain ryhmittymän päävastuullisen jäsenen tiedot. Ryhmittymän päävastuullinen jäsen on se, jonka kautta laskutus ja maksaminen sekä yhteydenpito Kelan kanssa hoidetaan. Kaikkia eri terapiamuotoja ei tarvitse laskuttaa samana päivänä. Laskutusaika on 2 kuukauden kuluessa palvelun antamisesta. 

Palveluntuottajan matkakustannusten korvaaminen

Kela korvaa palveluntuottajalle terapian toteuttamisesta aiheutuneet matkakustannukset, jotka määritellään palvelukuvauksessa ja sopimuksessa.

Lue lisää

Sivu päivitetty 9.1.2024

Mitä mieltä olet sivusta?