Vuoden 2023 äitiyspakkaus nyt jaettavana | KelaSiirry sisältöön
Tiedote

Vuoden 2023 äitiyspakkaus nyt jaettavana 

Julkaistu 24.1.2023

Ensimmäiset vuoden 2023 äitiyspakkaukset lähtevät asiakkaille tällä viikolla. Onnittelukirjeessä on mukana vinkit lapsen pukemiseen ja tuotteiden elinkaaren pidentämiseen. 

Ensimmäiset vuoden 2023 äitiyspakkaukset lähetetään asiakkaille jo tällä viikolla. Pakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee hieman vuosittain, sillä ajankohtaan vaikuttaa äitiysavustushakemusten määrä. 

Äitiysavustuksen hakijoista kaksi kolmasosaa valitsee äitiyspakkauksen ja kolmannes 170 euron rahasumman. Äitiyspakkauksessa on tänä vuonna yhteensä 38 erilaista tuotetta. Tuotteiden valinnassa on painotettu pitkäikäisyyttä ja laatua. 

Onnittelukirje 

Onnittelukirjeessä on päiväkodeista tuttu kuva, jossa lämpömittarin viereen on koottu vinkit lapsen pukemiseen eri säätiloissa. Äitiyspakkauksen hankintaprosessissa ja tuotteiden valinnassa on kiinnitetty huomiota vastuullisuuteen. Vastuullisuus näkyy myös kirjeessä, jossa on vinkkejä tuotteiden elinkaaren pidentämiseen. Kirjeessä on mukana myös QR-koodit Elämässä.fi-verkkomediaan, josta voi poimia vinkit tekstiilien hoitamiseen ja kierrättämiseen. 

Kirjeessä on myös etuustietoa vanhempainpäivärahoista infograafeina.

Ensikirjan saamenkielinen versio on tilattavissa

Pakkaukseen oikeutetut saamenkieliset asiakkaat voivat tilata saamenkielisen version Ilo pisaroi! -ensikirjasta (saameksi Illu rišaida!, Ilo riškáttâl! ja Rämm kuäškknjâst!). Tilauksen yhteydessä tarkistetaan, että perhe on saanut päätöksen äitiysavustuksesta ja valinnut äitiyspakkauksen rahallisen avustuksen sijaan. Lisäksi verkosta voi ladata pdf-version uudesta Kis, kis, kissanpentu-ensikirjasta kaikilla saamen kielillä.

Tilauksen voi tehdä Kelan saamenkielisessä puhelin- tai etäpalvelussa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saame@kela.fi.

Lisätietoja asiakkaille

Sivu päivitetty 24.1.2023