Näin haet eläkettä saavan hoitotukea

Hae eläkettä saavan hoitotukea OmaKelassa

Lähetä hakemus ja liitteet verkossa. Kirjaudu OmaKelaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hae etuutta
 1. Hae eläkettä saavan hoitotukea OmaKelassa.

  Tuen jatko- ja korotushakemus tehdään samalla lomakkeella. Muista tehdä jatkohakemus ajoissa.
 2. Kuvaa tai skannaa liitteet ja lähetä ne OmaKelassa. Liitä hakemukseen:
  • mahdollisimman tuore lääkärinlausunto C (korkeintaan 6 kk vanha) tai lääkärinlausunto B, jos siitä ilmenevät hakemuksen ratkaisemisessa tarvittavat tiedot
  • mahdolliset kuitit tai selvitykset vammasta tai sairaudesta aiheutuneista kustannuksista.

   Voit myös liittää mukaan asuinkuntasi sosiaali- tai terveydenhuollon työntekijän tai muun tilanteesi tuntevan henkilön selvityksen avuntarpeestasi, käyttämistäsi palveluista ja erityiskustannuksista.
 3. Asiointipalvelusta näet, onko hakemuksesi ratkaistu ja paljonko etuutta saat. Palvelussa näet myös muistutukset mahdollisesti puuttuvista liitteistä. Saat kotiisi postitse myös kirjallisen päätöksen.

Toinen vaihtoehto on, että täytät ja tulostat lomakkeen Eläkettä saavan hoitotuki / 16 vuotta täyttäneen hoitotuki EV256 (pdf). Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.

Valtakirjalla asiointi

Voit valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi, jos sinun on itse hankala hoitaa Kela-asioitasi. Tätä varten sinun pitää toimittaa Kelaan valtakirja, josta selviää, kuka voi hoitaa asioitasi. Toisen puolesta ei voi asioida verkkoasiointipalvelussa. Valtuuttamasi henkilö voi hoitaa asioitasi puhelimitse, postitse tai Kelan palvelupisteessä.

Tee jatkohakemus ajoissa

Jatkohakemus liitteineen kannattaa toimittaa Kelaan hyvissä ajoin ennen tuen päättymistä, jotta tukeen ei tule katkosta. Tee jatkohakemus kuitenkin viimeistään puolen vuoden kuluessa edellisen tukijakson päättymisestä.

Korotushakemusta varten lääkärinlausunto

Korotushakemukseen tarvitaan yleensä uusi lääkärinlausunto. Sitä ei kuitenkaan tarvita silloin, kun korotusta haetaan vain erityiskustannusten perusteella.

Hakuaika

Kela myöntää tuen takautuvasti enintään 6 kuukauden ajalta. Tuen myöntäminen takautuvasti harkitaan aina tapauskohtaisesti.

Lue lisää