Myyntiluvallisten valmisteiden korvattavuus | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Myyntiluvallisten valmisteiden korvattavuus

Myyntiluvan haltija (eli yleensä lääkeyritys) päättää, hakeeko se myyntiluvalliselle lääkevalmisteelle korvattavuutta ja kohtuullista tukkuhintaa lääkkeiden hintalautakunnasta (Hila). Jos myyntiluvallinen valmiste ei ole korvattava, voit tiedustella syytä myyntiluvan haltijalta tai Hilasta.

Hilan korvattavuuspäätös on aina määräaikainen, jos valmiste ei kuulu viitehintajärjestelmään. Määräaikainen korvattavuus päättyy ilman erillistä ilmoitusta, jos myyntiluvan haltija ei ole hakenut korvattavuudelle jatkoa.

Jos myyntiluvan haltija ilmoittaa Hilalle siirtävänsä lääkevalmisteen vapaasti hinnoiteltavaksi, valmiste ei ole enää korvattava.

Jos valmiste ei ole korvattava, se voi johtua seuraavista syistä:

  • Myyntiluvan haltija ei ole hakenut valmisteelle korvattavuutta ja kohtuullista tukkuhintaa.
  • Hila ei ole hyväksynyt valmisteelle myyntiluvan haltijan ehdottamaa korvattavuutta ja tukkuhintaa.
  • Myyntiluvan haltija on siirtänyt valmisteen vapaaseen hinnoitteluun.
  • Määräaikainen korvattavuus on päättynyt.

Fimean antamalla poikkeusluvalla toimitettavat valmisteet

Myyntiluvallisen valmisteen saatavuuskatkoksissa Fimea voi erityisistä syistä myöntää määräaikaisen poikkeusluvan ulkomaisilla pakkausmerkinnöillä varustettujen valmisteiden toimittamiseen.

Voit toimittaa poikkeusluvallisen valmisteen korvattuna apteekin valmistehinnaston mukaisena myyntiluvallisena pakkauksena edellyttäen, että poikkeusluvallisen valmisteen hinta ja korvattavuus ovat samat kuin myyntiluvallisella valmisteella.

Sivu päivitetty 3.5.2021

Mitä mieltä olet sivusta?