Sairaanhoitokorvaus psykologisista tutkimuksista | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Sairaanhoitokorvaus psykologisista tutkimuksista

Kela voi maksaa palveluntuottajalle suorakorvauksen psykologin tekemistä tutkimuksista. Lue lisää suorakorvausmenettelystä.

Korvaamisen edellytyksenä on, että asiakkaalla on lääkärin määräys psykologisiin tutkimuksiin. Määräyksen pitää olla yksityisestä terveydenhuollosta.

Psykologin tekemät tutkimukset korvataan, jos psykologi tekee

  • lääkärin määräämään tutkimukseen ja hoitoon liittyvää testausta
  • muuta lääkärin määräämää tähän verrattavaa psykologista tutkimusta.

Korvaus maksetaan käytetyn ajan perusteella. Jos hoidon antaja arvioi, että tutkimuksen voi tehdä videoyhteyden välityksellä, Kela maksaa korvauksen etätapaamiseen käytetyn ajan perusteella.

Kela ei maksa sairaanhoitokorvausta psykologin antamasta hoidosta, psykoterapiasta tai neuropsykologisesta kuntoutuksesta, vaan Kela korvaa psykoterapiaa kuntoutuspsykoterapiana. Ohjaa asiakasta tarvittaessa hakemaan kuntoutuspsykoterapiaa Kelasta. Lue lisää kuntoutuspsykoterapian korvaamisesta (Henkilöasiakkaat-osio).

Tarkista korvauksen määrä ja toimenpidekoodi taksaluettelosta

Sairaanhoitokorvausten taksaluetteloon on listattu korvaustaksat ja niiden toimenpidekoodit.

Korvaustaksa tarkoittaa Kelan maksaman sairaanhoitokorvauksen määrää. Korvaus voi olla enintään korvaustaksan suuruinen. Jos peritty palkkio on pienempi kuin taksaluettelossa ilmoitettu korvaustaksa, Kela maksaa korvauksen perityn palkkion suuruisena.

Tutustu taksaluetteloihin.

Sivu päivitetty 22.4.2021

Mitä mieltä olet sivusta?