Sairaanhoitokorvausten taksaluettelot | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Sairaanhoitokorvausten taksaluettelot

Sairaanhoitokorvausten taksaluetteloon on listattu korvaustaksat ja niiden toimenpidekoodit.

Korvaustaksa tarkoittaa Kelan maksaman sairaanhoitokorvauksen määrää. Korvaus voi olla enintään korvaustaksan suuruinen. Jos peritty palkkio on pienempi kuin taksaluettelossa ilmoitettu korvaustaksa, Kela maksaa korvausta perityn palkkion verran.

Kirjaudu ASCII-taksatiedostoon

Yksityinen terveydenhuollon palveluntuottaja voi kopioida sairaanhoitokorvausten korvaustaksat itselleen käyttämällä ASCII-taksatiedostoa. Tiedoston käyttäminen edellyttää käyttäjätunnusta. Pyydä käyttäjätunnus sähköpostitse osoitteesta sairausvakuutus@kela.fi.

Kirjaudu ASCII-taksatiedostoon

Näin käytät taksaluetteloa

  1. Avaa pdf-liite alla olevasta linkistä.
  2. Voit selata pdf-liitettä klikkaamalla sisällysluettelon otsikoita.
  3. Voit myös käyttää näppäinkomentoa Ctrl + F, jolloin voit hakea pdf:stä tietoa haluamillasi sanoilla.

Sairaanhoitokorvausten taksaluettelot

Jos tarvitset taksaluettelon tietoja saavutettavassa muodossa, lähetä sähköpostia osoitteeseen svkorvaus@kela.fi. Kerro viestissä, mitä tietoa tarvitset.

Hammashoidon korvaukset

Tutustu hammashoidon toimenpidekoodeihin, korvaustaksoihin ja toimenpidekohtaisiin soveltamisohjeisiin.

Edellisvuosien taksaluettelot

Jos tarvitset edellisvuosien taksaluetteloita, lähetä sähköpostia osoitteeseen svkorvaus@kela.fi. Kerro viestissä, minkä vuoden taksaluettelon tarvitset.

Kopioi korvaustaksat työasemalle ASCII-tiedostona

Yksityinen terveydenhuollon palveluntuottaja voi kopioida sairaanhoitokorvausten korvaustaksat itselleen ASCII-tiedostona. ASCII-taksatiedostoon on listattu ainoastaan ne toimenpiteet, joista voi saada suorakorvauksen.

ASCII-taksatiedoston käyttäminen edellyttää käyttäjätunnusta. Pyydä käyttäjätunnus sähköpostitse osoitteesta sairausvakuutus@kela.fi.

Taksapäivityksistä tiedottaminen

Kela päivittää korvaustaksojen määrät vuosittain. Samalla päivitetään mahdolliset korvausten voimassaoloajat ja toimenpiteiden nimenmuutokset. Kela ei tiedota yksittäisistä muutoksista erikseen.

Sivu päivitetty 15.12.2023