Sairaanhoitokorvaus radiologisista tutkimuksista ja toimenpiteistä | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Sairaanhoitokorvaus radiologisista tutkimuksista ja toimenpiteistä

Kela voi maksaa radiologisista tutkimuksista ja toimenpiteistä suorakorvausta. Lue lisää suorakorvausmenettelystä.

Korvaamisen edellytyksenä on, että asiakkaalla on joko psykiatrian erikoislääkärin, suu- ja leukakirurgian erikoislääkärin tai hammaslääkärin määräys radiologisiin tutkimuksiin kliinisen tutkimuksen perusteella.  Määräyksen pitää olla yksityisestä terveydenhuollosta. Lue lisää hammaslääkärin tai suu- ja leukakirurgian erikoislääkärin määräämistä radiologisista tutkimuksista.

Korvaamisen perusteet

Radiologinen tutkimus muodostaa yhden kokonaisuuden. Radiologinen tutkimus on yleensä samalla kertaa tehtävä, samaan elimeen tai anatomiseen alueeseen kohdistuva tutkimuskokonaisuus. Kela ei korvaa kokonaisuuden osia erikseen.

Radiologiseen tutkimukseen sisältyvät tutkimusmateriaalin analysointi ja tulkinta.

Kela edellyttää, että toimenpiteistä on saatavilla riittävän tarkka dokumentointi sekä lääkärinlausunto, jotta radiologisista tutkimuksista ja toimenpiteistä voidaan maksaa sairaanhoitokorvausta.

Kela voi maksaa sairaanhoitokorvausta tietyistä magneetti-, kartiokeila- ja tietokonetomografiatutkimuksista vain, jos tutkimuksen on määrännyt potilasta hoitava

  • psykiatrian erikoislääkäri
  • suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri
  • erikoishammaslääkäri.

Tarkista korvauksen määrä ja toimenpidekoodi taksaluettelosta

Sairaanhoitokorvausten taksaluetteloon on listattu korvaustaksat ja niiden toimenpidekoodit.

Korvaustaksa tarkoittaa Kelan maksaman sairaanhoitokorvauksen määrää. Korvaus voi olla enintään korvaustaksan suuruinen. Jos peritty palkkio on pienempi kuin taksaluettelossa ilmoitettu korvaustaksa, Kela maksaa korvausta perityn palkkion verran.

Tutustu taksaluetteloihin.

Mitä mieltä olet sivusta?