Työnantajan asiointipalvelu

Työnantajan asiointipalvelussa voit esimerkiksi hakea päivärahoja ja vanhempainvapaisiin liittyviä korvauksia työnantajalle, tarkistaa maksutietoja sekä ylläpitää työnantajan yhteys- ja tilitietoa. Palvelussa voi myös ilmoittaa työntekijän ulkomaan työstä.

 

Työnantajan asiointipalvelun käyttäjä tarvitsee toistaiseksi Katso-tunnisteen.

Hakemusten ja ilmoitusten liitteet pitää lähettää Kelaan postitse tai suojatulla sähköpostilla.

Päiväraha-asioinnissa voi hyödyntää myös Verohallinnon Ilmoitin.fi-palvelua (Katso-tunnistus toistaiseksi) ja Tulorekisteriä (Suomi.fi-tunnistus).

Katso-palvelu poistuu käytöstä

Katso-palvelu on poistumassa käytöstä. Se korvataan Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämällä Suomi.fi-tunnistuksella ja Suomi.fi-valtuuksilla.

Työnantajan asiointipalvelussa Suomi.fi-tunnistus otetaan käyttöön syyskuussa 2020. Siihen asti palvelun käyttäjillä on aikaa pyytää ja saada Suomi.fi-valtuudet palvelun käyttöön. Valtuuksia voi alkaa antaa, kun ne on julkaistu Suomi.fin Valtuudet-palvelussa.

Käyttöoikeudet ja tunnistautuminen

Organisaation Katso-käyttöoikeuksien pääkäyttäjä voi antaa Katso-rooleja Katso-tunnisteelle tai toiselle organisaatiolle. Asiointipalvelun eri toiminnot edellyttävät eri Katso-rooleja.

Palvelun käyttäjällä pitää olla vähintään yksi asiointipalvelun viidestä Katso-roolista, jotta palvelua voi käyttää. Palvelun toiminnallisuudet vaihtelevat sen mukaan, mitä valtuuksia kirjautuneella käyttäjällä on.

Annettaviin valtuutuksiin pitää kuulua "Kela – Hakemukset, maksut ja päätökset" -rooli ja valtuutuksen tulee kohdistua pääorganisaatioon, jotta henkilö voi toimia Kelan työnantajien asiointipalvelussa.

Pääkäyttäjällä on oikeudet asiointipalvelun kaikkiin toimintoihin. Pääkäyttäjä voi antaa henkilölle tai toiselle organisaatiolle eri toimintoihin oikeuttavia Katso-rooleja työtehtävien mukaan.

Lue lisää