Työnantajan asiointipalvelu

 

Työnantajan asiointipalvelussa voit esimerkiksi 

  • hakea päivärahoja ja vanhempainvapaisiin liittyviä korvauksia työnantajalle
  • tarkistaa maksutietoja
  • ylläpitää työnantajan yhteys- ja tilitietoja
  • ilmoittaa työntekijän ulkomaan työstä.
Hakemusten ja ilmoitusten liitteet pitää lähettää Kelaan postitse tai suojatulla sähköpostilla.
 
Päiväraha-asioinnissa voit hyödyntää myös Verohallinnon Ilmoitin.fi-palvelua ja tulorekisteriä.

 

Suomi.fi-tunnistus

Asiointipalveluihin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella. Voit tunnistautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. 

Suomi.fi-valtuudet

Työnantajan asiointipalvelussa on useita toimintoja, joihin on eri valtuusasiat. Palvelun käyttäjän tarvitsemat valtuudet riippuvat tehtävistä, joita hän hoitaa palvelussa.
Työnantaja voi rajata työntekijänsä asiointia palvelussa antamalla hänelle vain ne valtuudet, jotka hän työtehtävissään tarvitsee. Työntekijälle ei pidä antaa tarpeettomia valtuuksia. 

Yritysten ja yhteisöjen edustajat ovat aikaisemmin käyttäneet Kelan verkkoasiointipalveluissa Katso-palvelun valtuuksia. Suomi.fi-palvelu on nyt korvannut Katso-palvelun. 1.2.2021 alkaen voit käyttää Työnantajan asiointipalvelua vain, jos käytössäsi on:

  • vahva Suomi.fi-tunnistusväline ja
  • tarvittava Suomi.fi-valtuus.

Yksityiset yritykset antavat valtuudet omatoimisesti Suomi.fin Valtuudet-palvelussa. Julkiset organisaatiot, seurakunnat, säätiöt ja useamman nimenkirjoittajan yhdistykset rekisteröivät ensin valtuushakemuksella valtuutusoikeuden Suomi.fi-valtuuksien virkailija-avusteisessa valtuuttamispalvelussa, minkä jälkeen valtuutusoikeuden saanut voi antaa tarvittavat valtuudet Suomi.fin Valtuudet-palvelussa.

Lue lisää