Työnantajan asiointipalvelu

Työnantajan asiointipalvelussa voit esimerkiksi hakea päivärahoja ja vanhempainvapaisiin liittyviä korvauksia työnantajalle, tarkistaa maksutietoja sekä ylläpitää työnantajan yhteys- ja tilitietoa. Palvelussa voi myös ilmoittaa työntekijän ulkomaan työstä.

 

Työnantajan asiointipalvelun käyttäjä tarvitsee toistaiseksi Katso-tunnisteen. Syyskuussa 2020 palvelu siirtyy Suomi.fi-tunnistukseen, johon mennessä palvelun käyttäjällä pitää olla Suomi.fi-valtuudet.

Hakemusten ja ilmoitusten liitteet pitää lähettää Kelaan postitse tai suojatulla sähköpostilla.

Päiväraha-asioinnissa voi hyödyntää myös Verohallinnon Ilmoitin.fi-palvelua (Katso-tunnistus toistaiseksi) ja Tulorekisteriä (Suomi.fi-tunnistus).

Katso-palvelu poistuu käytöstä

Katso-palvelu poistuu käytöstä. Työnantajan asiointipalvelussa se korvataan Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämällä Suomi.fi-tunnistuksella ja Suomi.fi-valtuuksilla syyskuussa 2020..

Siihen asti palvelun käyttäjillä on aikaa pyytää ja saada Suomi.fi-valtuudet palvelun käyttöön. Yritykset voivat jo antaa valtuuksia. Muille organisaatioille mahdollisuus avautuu viimeistään kesällä 2020.

Käyttöoikeudet ja tunnistautuminen

Organisaation Katso-käyttöoikeuksien pääkäyttäjä voi antaa Katso-rooleja Katso-tunnisteelle tai toiselle organisaatiolle. Asiointipalvelun eri toiminnot edellyttävät eri Katso-rooleja.

Palvelun käyttäjällä pitää olla vähintään yksi asiointipalvelun viidestä Katso-roolista, jotta palvelua voi käyttää. Palvelun toiminnallisuudet vaihtelevat sen mukaan, mitä valtuuksia kirjautuneella käyttäjällä on.

Annettaviin valtuutuksiin pitää kuulua "Kela – Hakemukset, maksut ja päätökset" -rooli ja valtuutuksen tulee kohdistua pääorganisaatioon, jotta henkilö voi toimia Kelan työnantajien asiointipalvelussa.

Pääkäyttäjällä on oikeudet asiointipalvelun kaikkiin toimintoihin. Pääkäyttäjä voi antaa henkilölle tai toiselle organisaatiolle eri toimintoihin oikeuttavia Katso-rooleja työtehtävien mukaan.

Lue lisää