LAKU-perhekuntoutus ja palveluntuottajaksi rekisteröityminen | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

LAKU-perhekuntoutus ja palveluntuottajaksi rekisteröityminen

Rekisteröidy palveluntuottajaksi

Kirjaudu rekisteröitymisjärjestelmään Suomi.fi-tunnistuksessa.

Kirjaudu palveluun

LAKU-perhekuntoutuksen asiakkaita ovat perheet, joissa on 7–15-vuotias lapsi tai nuori, jolla on todettu asianmukaisen diagnostisen arvion perusteella ADHD, ADD, autismikirjon häiriö ilman kognitiivisen kehityksen häiriötä, Touretten oireyhtymä tai pitkäaikaisia tic-oireita. Lisäksi edellytetään, että perheellä on pitkäkestoisen monimuotoisen kuntoutuksellisen tuen ja ohjauksen tarve, joka johtuu neuropsykiatrisen häiriön aiheuttamista arjen haasteista. 

Tutustu ohjeisiin LAKU-perhekuntoutuksen palveluntuottajaksi rekisteröitymiseen:

LAKU-perhekuntoutusta voi toteuttaa suomeksi ja ruotsiksi. Rekisteröityminen suomenkielisen ja ruotsinkielisen palvelun palveluntuottajaksi tehdään erikseen.

LAKU-perhekuntoutuksen palveluntuottajaksi rekisteröitymisen ajankohta

Rekisteröityminen palveluntuottajaksi alkaa 1.3.2024. Tämän jälkeen palveluntuottajaksi on mahdollista rekisteröityä koska tahansa. Kelan ja palveluntuottajan välinen sopimus on voimassa toistaiseksi. 

Palvelun toteuttaminen alkaa aikaisintaan 1.4.2024.

LAKU-perhekuntoutuksen rekisteröitymisalueet

LAKU-perhekuntoutuksen rekisteröitymisalueita ovat hyvinvointialueet, Helsinki ja Ahvenanmaa. Voit rekisteröityä palveluntuottajaksi sille alueelle, jolla rekisteröimäsi toimipiste sijaitsee.

LAKU-perhekuntoutuksen palveluntuottajaksi rekisteröitymisen ehdot

Tutustu seuraaviin ohjeisiin ja ehtoihin ennen rekisteröitymistä. Kun rekisteröidyt ja allekirjoitat sopimuksen, yrityksesi sitoutuu toteuttamaan kuntoutusta sopimuksessa sovitulla tavalla. Ehtojen pitää täyttyä rekisteröitymishetkestä alkaen.

Jos käytät palvelun tuottamisessa alihankintaa, huomaathan että sinun täytyy palveluntuottajana/alihankkimasi palvelun täytyy kuulua VastuuGroupin Luotettava Kumppani -palveluun.

Näin rekisteröidyt 

Rekisteröidy palveluntuottajaksi.

LAKU-perhekuntoutuksen koulutusmateriaalit 

LAKU-perhekuntoutuksen asiakasmäärä

Kela ilmoittaa vuosittain LAKU-perhekuntoutuksen palveluntuottajille seuraavan vuoden asiakasmäärän. Asiakasmäärä kertoo, kuinka monelle asiakkaalle LAKU-perhekuntoutusta voidaan enintään järjestää kyseisenä vuonna.

Arvio vuoden 2024 asiakasmääräksi 1 255 suomenkielistä asiakasta ja 45 ruotsinkielistä asiakasta.

Palveluntuottajahausta näet ne palveluntuottajat, jotka ovat jo rekisteröityneet LAKU-perhekuntoutuksen palveluntuottajiksi. Palveluntuottajat näkyvät palveluntuottajahaussa, kun päätöksenteko LAKU-perhekuntoutukseen alkaa 15.3.2024. 

Palvelulupaus

Asiakas saa Kelan kuntoutuspäätöksen liitteenä palvelulupauksen ja ohjekirjeen (pdf).

Ajankohtaista kuntoutuspalveluista

Seuraa Ajankohtaista kuntoutuspalveluista

Kela järjestää palveluntuottajille kumppanuustapaamisia. Tutustu LAKU-perhekuntoutuksen kumppanuustapaamisiin ja tapaamisten materiaaleihin.

Yhteystiedot palveluntuottajille

Lähetä sopimusta tai rekisteröitymistä koskevat kysymykset sähköpostitse osoitteeseen kuntoutus.rekisteroityminen@kela.fi. 

Lähetä LAKU-perhekuntoutusta koskevat kysymykset sähköpostitse osoitteeseen kuntoutus_palvelukuvaukset@kela.fi.

Lue lisää

Sivu päivitetty 1.2.2024

Mitä mieltä olet sivusta?