506 Pienten lasten lehmänmaitoallergia ja yliherkkyys tavanomaisille erityisvalmisteille | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

506 Pienten lasten lehmänmaitoallergia ja yliherkkyys tavanomaisille erityisvalmisteille

(K52.2, L27.2)

Tämän sairauden perusteella erityiskorvataan tavanomaisten hydrolysoitujen lehmänmaitovalmisteiden lisäksi aminohappopohjaisia valmisteita.

Oikeus kliinisten ravintovalmisteiden korvaukseen myönnetään lehmänmaidolle allergisille lapsille, jotka eivät osoitetusti voi käyttää hydrolysoituja lehmänmaitovalmisteita ja jotka tarvitsevat siksi aminohappopohjaisia valmisteita.

Lääkärinlausunnon B edellytetään perustuvan erikoissairaanhoidon lastentautien yksikössä tai vastaavissa olosuhteissa suoritettuun tutkimukseen.

Oikeus erityiskorvaukseen voidaan myöntää, jos molemmat seuraavista kahdesta ehdosta täyttyvät

1) Potilaalla on todettu erityiskorvaukseen oikeuttava pienten lasten lehmänmaitoallergia. Lehmänmaitoallergian toteaminen edellyttää

  • tyypillistä oireistoa, suotuisaa eliminaatiovastetta ja lehmänmaitoaltistuksessa todettuja haitallisia oireita

2) Potilaalla on todettu yliherkkyys hydrolysoiduille lehmänmaitovalmisteille. Yliherkkyys on todettava erikoissairaanhoidon lastentautien yksikössä tai vastaavissa olosuhteissa tehdyillä tutkimuksilla, joissa on todettu tyypillinen oireisto, suotuisa eliminaatiovaste ja altistuksessa osoitetut haitalliset oireet.

Erityiskorvausoikeus voidaan yleensä myöntää enintään kahden vuoden ikään saakka.

 

Muut tähän sairauteen liittyvät korvausoikeudet
SairausKorvausnumero
Pienten lasten lehmänmaitoallergia505

Lue lisää

Sivu päivitetty 26.6.2023

Mitä mieltä olet sivusta?