Näin haet matkakorvausta ja yöpymisrahaa

Saat taksimatkasta korvauksen taksissa, kun tilaat matkan alueellisesta tilausnumerosta. Et voi hakea taksimatkasta korvausta jälkikäteen Kelasta. Jos olet matkustanut julkisilla kulkuneuvoilla tai omalla autolla, hae korvaus jälkikäteen Kelasta. Saattajan ja perheenjäsenen matkakustannuksista haetaan korvausta potilaan henkilö- ja matkatiedoilla.

Hae matkakorvaus OmaKelassa

Lähetä hakemus ja liitteet verkossa. Kirjaudu OmaKelaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hae korvausta
  1. Hae matkakorvausta OmaKelassa.
    • Verkossa voit hakea korvausta oman sairautesi hoitoon liittyvistä matkakustannuksista. Et voi hakea korvausta omilla verkkopankkitunnuksillasi, jos tekemäsi matka liittyy lapsen tai puolison sairauden hoitoon.
  2. Kuvaa tai skannaa liitteet ja lähetä ne OmaKelassa.
    • Jos haet korvausta yksityiseen terveydenhuoltoon tehdystä matkasta tai julkiseen terveydenhuoltoon omalla autolla tehdystä yli 100 km:n pituisesta matkasta, liitä hakemukseen terveydenhuollosta saamasi Todistus matkakorvausta varten (SV 67).
    • Jos haet yöpymisrahaa, liitä hakemukseen mahdollinen Todistus matkakorvausta varten (SV 67).  Säilytä kuitti kustannuksista itselläsi 6 kuukauden ajan, sillä sitä voidaan pyytää tarvittaessa.
  3. Asiointipalvelusta näet, onko hakemuksesi ratkaistu ja paljonko matkakorvausta saat. Saat kotiisi postitse myös kirjallisen päätöksen.

Toinen vaihtoehto on, että täytät ja tulostat lomakkeen Matkakorvaus SV 4 (pdf). Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.

Kopio kelpaa liitteeksi. Säilytä matkakustannuksiin liittyvät kuitit ja todistukset itselläsi siihen asti, kun olet saanut korvauspäätöksen. Kuitteja ja todistuksia voidaan tarvittaessa pyytää erikseen hakemuksesi ratkaisemiseksi.

Hakuaika

Hae korvausta 6 kuukauden kuluessa matkasta tai yöpymisestä.

Lue lisää