Perustoimeentulotuen maksaminen | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Perustoimeentulotuen maksaminen

Kela maksaa perustoimeentulotuen yleensä hakijan tai hänen valtuuttamansa henkilön ilmoittamalle tilille.

Perustoimeentulotuen säännöllinen maksupäivä on kuukauden ensimmäinen pankkipäivä. Jos maksu ei ehdi säännölliseen maksupäivään, se maksetaan päätöksenteon yhteydessä. Maksu on siinä tapauksessa pankkitililläsi 2 pankkipäivän kuluessa päätöksenteosta.

Jos Kela arvioi hakemuksesi kiireelliseksi, hakemus käsitellään samana tai seuraavana arkipäivänä hakemuksen saapumisesta. Lue lisää hakemusten käsittelystä.

Osissa maksaminen

Perustoimeentulotuki maksetaan yleensä yhdessä osassa.

Pyynnöstäsi maksu on mahdollista jakaa kahteen tai neljään yhtä suureen osaan. Maksupäivät ovat kuukauden 1., 9., 16. ja 23. Ensimmäinen osa maksetaan aina kuun ensimmäisenä pankkipäivänä. Muiden erien maksupäivää aikaistetaan, jos niiden maksupäivä osuu viikonloppuun tai pyhäpäivään.

Osissa maksamisesta pitää sopia vähintään kuukaudeksi kerrallaan. Voit pyytää osissa maksamista lähettämällä viestin OmaKelassa tai ottamalla yhteyttä Kelan palvelupisteeseen tai puhelinpalveluun. Pienin jaettava summa on 80 euroa.

Muut maksunsaajat

Perustoimeentulotuki maksetaan edunvalvojalle tai edunvalvontavaltuutetulle, jos tuomioistuin tai holhousviranomainen on määrännyt sinulle edunvalvojan hoitamaan taloudellisia asioita.

Perustoimeentulotuessa vuokra voidaan maksaa suoraan vuokranantajalle valtuutuksesi tai erityisen syyn esimerkiksi maksun laiminlyönnin perusteella. Laskut voidaan pyynnöstäsi maksaa myös suoraan laskuttajalle, kuten sähkö- tai vakuutusyhtiölle. Ilmoita tästä hakemuksen yhteydessä. Lue lisää laskujen maksamisesta.

Lue lisää

Sivu päivitetty 28.3.2023