Tule käymään

Vältä asiointia palvelupisteellä

Jos sinulla on flunssan oireita, olet karanteenissa, olet matkustanut ulkomailla tai olet osa altistusketjua, suosittelemme asiointia verkossa ja puhelimessa. Voit myös varata soittoajan.

Tarkista aukiolo ja palvelutapa

Poikkeustilanteen takia osa palvelupisteistä palvelee vain ajanvarauksella. Tarkista palvelupisteen hausta, milloin palvelupisteet ovat avoinna ja pitääkö aika varata etukäteen.

Löydät kaikkien Kelan palvelupisteiden ja eri toimijoiden yhteisten asiointipisteiden yhteystiedot ja aukioloajat palvelupisteen haulla.

Kelan palvelupisteessä saat henkilökohtaista neuvontaa

 

Voit asioida missä tahansa Kelan palvelupisteessä lähellä sinua. Saat henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta Kelan etuuksissa, ja tarvittaessa sinulle voidaan varata aika puhelinpalveluun tai palvelupisteeseen. Voit myös hoitaa Kela-asiat asiakastietokoneella, ja tarvittaessa pyytää siihen apua palveluasiantuntijalta.

Palvelupisteissä ei ole puhelinpalvelua. Puhelimitse asiakkaita palvelevat elämäntilannekohtaiset palvelunumerot.

Asiointipisteessä saat yleistä opastusta

Asiointipiste on Kelan ja muiden julkisten organisaatioiden yhdessä ylläpitämä palvelupiste. Sieltä saat Kelan hakemuslomakkeita ja esitteitä, voit jättää hakemuksen ja saada yleistä opastusta etuuksista sekä Kelan verkkopalvelujen käytöstä.

Ota mukaan henkilötodistus ja tunnistautumisväline

Kun asioit Kelan palvelupisteessä, tarvitset henkilötodistuksen, kuten ajokortin tai passin. Jos hoidat toisen henkilön asiaa, tarvitset henkilötodistuksesi lisäksi yksilöidyn valtakirjan tältä henkilöltä.

Jos sinulla on mukana tunnistautumisväline, eli verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, voit hoitaa Kela-asiat palvelupisteen tai asiointipisteen asiakastietokoneella.

Voit asioida palvelupisteessä ja asiointipisteessä opas- ja viranomaiskoiran kanssa.

Vältä asiointia palvelupisteellä

Mikäli sinulla on flunssan oireita, olet karanteenissa, olet matkustanut ulkomailla tai olet osa altistusketjua, suosittelemme asiointia verkossa ja puhelimessa. Voit myös varata soittoajan.

Lue lisää