Hammaslääkärinpalkkion suorakorvaus apteekissa | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Hammaslääkärinpalkkio

Voit antaa suorakorvauksen hammaslääkärin tai erikoishammaslääkärin perimästä reseptiin liitetystä palkkiosta, jos toimitettava lääkevalmiste on korvattava.

Asiakas voi hakea hammaslääkärin palkkiosta korvausta Kelasta, jos hän ei ole saanut palkkiosta korvausta apteekissa. Jotta asiakas voi hakea korvausta Kelasta, muista antaa asiakkaalle lääkeostosta laskelma, josta erottuu apteekin perimä palkkio. Tarkista, onko hammaslääkäri määrännyt lääkkeet erikoishammaslääkärinä vai hammaslääkärinä. Lisää tieto tarvittaessa myös asiakkaalle lääkeostosta annettavaan laskelmaan. Laskelma on asiakkaalle maksuton.

Korvauksen laskeminen

Korvaus lasketaan hammaslääkärin ilmoittamasta palkkiosta vahvistetun korvaustaksan mukaisesti.

LääkäriKorvaustaksa
Hammaslääkäri3,00
Erikoishammaslääkäri3,90


Jos peritty palkkio on suurempi tai yhtä suuri kuin korvauksen perusteeksi vahvistettu korvaustaksa, korvataan vain korvaustaksan määrä.

Jos peritty palkkio on pienempi kuin korvauksen perusteeksi vahvistettu korvaustaksa, korvataan vain perityn palkkion määrä.

Palkkion peruste

Erikoishammaslääkärin palkkiotaksaa sovelletaan vain, jos hammaslääkäri määrää lääkettä erikoishammaslääkärinä. Hammaslääkärin tulee erikseen ilmoittaa, määrääkö hän lääkkeen erikoishammaslääkärinä vai ei. Palkkio katsotaan hammaslääkärin palkkioksi, jos hammaslääkäri ei kyseistä ilmoitusta tee.

Sivu päivitetty 2.10.2023

Mitä mieltä olet sivusta?