Lääkkeen määrääjän tarkistaminen | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Lääkkeen määrääjä

Reseptin kirjoittajaan on kiinnitettävä huomiota, sillä lääkekorvausmenettely koskee lääkkeen määräämiseen oikeutetun terveydenhuollon ammattihenkilön kirjoittamia reseptejä. Kyseisiä ammattihenkilöitä ovat

  • lääkäri
  • hammaslääkäri
  • lääketieteen tai hammaslääketieteen opiskelija
  • rajattuun tai määräaikaiseen lääkkeenmääräämiseen oikeutettu sairaanhoitaja.

Rajatun lääkkeenmääräämisen piirissä olevat lääkkeet, tautitilat ja lääkkeenmääräämisen rajaukset on määritelty lääkkeen määräämistä koskevassa asetuksessa.

Kela toimittaa palvelimelleen tiedot terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriinsä sisältyvistä henkilöistä apteekkien noudettavaksi. Tiedot välitetään palvelimelle jokaisena Kelan työpäivänä klo 24.00 mennessä. Näin pystyt lääkkeen toimituksen yhteydessä varmistamaan, että resepti on lääkkeenmääräämiseen oikeutetun henkilön laatima.

Lääkkeenmääräämisoikeuden voimassaolo

Jos lääkkeen määrääjän lääkkeenmääräämisoikeutta on rajoitettu tai oikeus on tilapäisesti katkennut, on sinun huomioitava kyseinen muutos reseptiä tarkistaessasi. Kela voi maksaa korvauksia vain niistä lääkkeistä, joita koskevan reseptin laatimispäivänä lääkkeenmääräämisoikeus on ollut voimassa.

Lääkkeenmääräämisoikeutta rajoitettu tilapäisesti

Apteekkijärjestelmä ilmoittaa, että lääkkeen määrääjä ei ole ollut oikeutettu PKV- ja huumausainelääkkeiden määräämiseen ajalla 1.1.–31.3.2024. Jos reseptillä on PKV- tai huumausainelääkettä ja lääke on määrätty 3.3.2024, et voi toimittaa lääkettä etkä antaa korvausta.

Edellä kuvattu tilanne ei muutu, vaikka asiakas olisi ostamassa lääkettä silloin, kun lääkärin oikeus määrätä PKV- ja huumausainelääkkeitä olisi jo palautunut voimaan.

Sivu päivitetty 1.1.2024

Mitä mieltä olet sivusta?