Asioi verkossa
Asiakaspalvelu
Opiskelija-aterian sisältö
Ravintolan tarjoaman opiskelija-aterian pitää täyttää tietyt kriteerit, jotta Kela voi myöntää ravintolalle ateriatukea.
Opiskelija-aterian pitää sisältää pääruoan lisäksi salaatti, juoma, leipä ja levite. Opiskelija-aterian pitää olla monipuolinen ateriakokonaisuus, joka täyttää yleiset terveydelliset ja ravitsemukselliset vaatimukset. Opiskelijaravintolassa pitää olla tarjolla vähintään kaksi perushintaista vaihtoehtoa.
Opiskelija-aterioissa on kaksi hintaluokkaa: perushintaiset ateriat ja kalliimmista raaka-aineista valmistetut ateriat eli erikoisannokset.
Kela valvoo kriteerien toteutumista.
Korkeakouluopiskelijoiden ruokailusuosituksen mukaan ravintolassa pitää olla tarjolla vähintään 2 perushintaista opiskelija-ateriaa.
Jos ravintola haluaa tarjota kalliimmista raaka-aineista valmistettuja erikoisannoksia, tarjolla pitää lisäksi olla vähintään 2 perushintaista opiskelija-ateriaa.
Suosituksen mukaista kalaruokaa pitää tarjota vähintään 2 kertaa viikossa. Niistä vähintään toisen pitää olla perushintainen. Tämä ei koske ravintoloita, joissa tarjotaan ainoastaan kasvisruokaa.
Samoja suosituksen mukaisia pääruokia ei saa tarjota useammin kuin 4 viikon välein