Kuntoutusrahan hakeminen | Työnantajat | KelaSiirry sisältöön

Kuntoutusrahan hakeminen työnantajalle

Työnantaja voi saada kuntoutusrahaa, kun se maksaa työntekijän kuntoutuksen ajalta palkkaa.

Kuntoutusraha pitää hakea 6 kuukauden kuluessa kuntoutuksen alkamisesta.

Toimi näin

  1. Hae kuntoutusrahaa ilmoittamalla työntekijän kuntoutusajalta se aika, jolta työnantaja maksaa palkkaa, palkan määrä ja palkanlisät. Palkkailmoitus on samalla työnantajan hakemus.

    Jos koko palkallisen ajan palkkatiedot eivät ole saatavissa ennakkoon, kerro hakemuksen lisätiedoissa, että maksu jatkuu edelleen jo ilmoitetun jakson jälkeen. Ilmoita palkkatiedot palkanmaksukausien jälkeen.

    Kela käyttää vain tulorekisteriin ilmoitettuja palkkatietoja vuositulon laskemisessa. Työnantaja voi ilmoittaa hakemuksensa lisätiedoissa, jos vuositulo halutaan laskettavan erityistilanteen perusteella.
     
  2. Muista liitteet. Jos kuntoutus ei ole Kelan järjestämä, tarvitaan lisäksi Ilmoitus kuntoutuspäätöksestä KU 114 (pdf), jonka täyttää kuntoutuksen järjestäjä. Jos kyseessä on työterveyshuoltolain mukainen kuntoutus, työterveyshuolto täyttää ilmoituksen. 
  3. Lähetä hakemus. Työnantajan kaikki liitteet pitää lähettää postitse tai suojatulla sähköpostilla. Työntekijä voi lähettää liitteet Omakelassa.

Toinen vaihtoehto on, että teet hakemuksen lomakkeella Ilmoitus työnantajan maksamasta palkasta Y17 (pdf). Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 26, 00056 KELA.

Kuntoutusrahaa voi hakea myös tulorekisterin kautta. Tämä edellyttää lisäksi, että työnantaja on antanut suostumuksen sähköiseen päätökseen. Lisäksi isot työnantajat voivat tehdä hakemuksen Ilmoitin.fi-palvelussa.

Päätös

Päätös lähetetään työntekijälle, joka on osallistunut kuntoutukseen, ja työnantajalle, jos työnantaja on maksanut kuntoutuksen ajalta palkkaa. Päätöksessä kerrotaan, jos työntekijän pitää lähettää Kelaan osallistumistodistus kuntoutuksesta. Tällöin kuntoutusraha maksetaan vasta, kun osallistumistodistus on toimitettu.

Työnantaja voi valittaa saamastaan päätöksestä sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakuntaan. Valitusohjeet ovat päätöksen liitteenä.

Työnantaja voi luopua postitse lähetettävistä päätöksistä ja siirtyä sähköisiin päätöksiin.

Lue lisää

Mitä mieltä olet sivusta?