Lapsikorotus eläkkeensaajille | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Lapsikorotus

Kela maksaa eläkkeensaajille lapsikorotusta alle 16-vuotiaista lapsista.

Lapsikorotuksen voi saada, jos saa jotakin seuraavista:

  • kansaneläke
  • työ- tai virkasuhteeseen perustuva työkyvyttömyyseläke, osatyökyvyttömyyseläke, vanhuuseläke tai varhennettu vanhuuseläke
  • työkyvyttömyyden perusteella myönnetty lakisääteinen tapaturma-, liikennevakuutus- tai sotilasvammaeläke, elinkorko, työkyvyttömyyseläke tai ansionmenetyksen korvaus, jota maksetaan, kun liikennevahingon sattumisesta on kulunut vuosi.

Lapsikorotus maksetaan jokaisesta omasta tai puolisosi alle 16-vuotiaasta lapsesta, joka elää Suomessa samassa taloudessa kanssasi. Sitä maksetaan myös luonasi asuvasta yksityisesti sijoitetusta lapsesta sekä omasta muualla asuvasta lapsestasi, jonka toimeentulosta huolehdit.

Muualla asuvan lapsesi toimeentulosta huolehtiminen tarkoittaa, että osallistut lapsen toimeentuloon vähintään elatustuen verran (196,02 e/kk). Kysymys voi olla esimerkiksi tilanteesta, jossa maksat elatusapua tai ostat lapselle erilaisia tarvikkeita ja lapsi käy luonasi. Myös ulosmitatut elatusavut lasketaan mukaan. Kela harkitsee, kasvavatko nämä kustannukset elatustuen suuruisiksi.

Lue lisää

Sivu päivitetty 1.1.2024

Mitä mieltä olet sivusta?