Strategia | Tietoa Kelasta | KelaSiirry sisältöön

Kelan strategia

”Elämässä mukana – muutoksissa tukena” on periaate, joka on osa kaikkea toimintaamme. Haluamme turvata väestön toimeentuloa sekä edistää terveyttä ja itsenäistä selviytymistä.

Arvojemme mukainen toiminta on

  • ihmistä arvostavaa
  • osaavaa
  • yhteistyökykyistä
  • uudistuvaa.

Nämä arvot ovat toimintamme kulmakivet.

Visio on unelmamme, johon tähtäämme strategiallamme

Lähellä ihmistä. Hyvinvointia tiedolla, tuella ja yhteistyöllä.

Me olemme tukena ja turvana jokaisen ihmisen arjessa silloin, kun meitä tarvitaan. Se on mahdollista, sillä palvelumme ovat helposti saatavilla.

Tunnemme elämäntilanteiden muutokset ja siksi huomaamme jo hyvissä ajoin, kun tukea tarvitaan. Näin osaamme tarjota juuri niitä palveluita, joista kussakin hetkessä on apua. Kun meitä tarvitaan vain taustalla, hoidamme asiat mutkattomasti niin, että elämä rullaa eteenpäin.

Asioiminen kanssamme on sujuvaa alusta loppuun. Kun tilanne vaatii muidenkin apua, hoidamme asian yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Tarjoamme oikeaa tukea oikeaan aikaan, sillä osaamme hyödyntää tietoa, jota meillä on asiakkaidemme elämästä. Tätä tietoa tarjoamme myös yhteiskunnan eri toimijoiden tueksi, jolloin siitä hyötyvät kaikki.

Näin luomme hyvinvointia tiedolla, tuella ja yhteistyöllä.

Strategiset tavoitteet

Tavoitteemme on tarjota erinomainen asiakaskokemus. Asiakkaamme saavat heille kuuluvat etuudet ja palvelut oikeaan aikaan, vaivattomasti ja luotettavasti – kullekin sopivalla asiointitavalla. 

Luotamme asiakkaaseen ja annamme tarvittaessa asiointiin tukea.

Ymmärrys asiakkaiden tarpeista on palvelujemme kehittämisen perusta.

Tavoitteenamme on, että tietojen liikkuminen eri viranomaisten välillä olisi sujuvampaa ja nopeuttaisi asioimista. Lisäksi hyödynnämme esimerkiksi kartoitusten avulla saatua tietoa paremman asiakaskokemuksen rakentamiseen.

Tuemme sosiaaliturvan ja koko yhteiskunnan kehittämistä ja päätöksentekoa luotettavalla ja ajankohtaisella tiedolla.
 

Turvaamme arkea ja tuemme, kun elämässä tapahtuu muutoksia. Teemme tätä merkityksellistä työtä yhdessä kumppaneidemme kanssa. Palvelumme toimivat turvallisesti kaikissa tilanteissa jokaisena päivänä.

Sivu päivitetty 21.5.2024