Kela sosiaaliturvauudistuksessa | Tietoa Kelasta | KelaSiirry sisältöön

Kela auttaa sosiaaliturvauudistusta onnistumaan

Kela auttaa rakentamaan tulevaisuuden sosiaaliturvaa. Osallistumme aktiivisesti sosiaaliturvauudistukseen ja tuotamme tutkimus- ja tilastotietoa paremman sosiaaliturvan eteen.

Sosiaaliturvakomitea

Sosiaaliturvakomitea on keväällä 2020 perustettu parlamentaarinen komitea, jonka tarkoituksena on uudistaa Suomen sosiaaliturva vuoteen 2027 mennessä.

Sosiaaliturvakomiteassa on jäsenenä kansanedustaja kaikista eduskuntaryhmistä. Lisäksi mukana on pysyviä asiantuntijoita.

Komitean työtä tukee viisi jaostoa:

  • työllisyyden ja osaamisen jaosto
  • työ- ja toimintakykyjaosto
  • asumisen jaosto
  • hallintojaosto
  • tutkimus- ja arviointijaosto.

Kelan pääjohtaja Outi Antila on sosiaaliturvakomitean pysyvä asiantuntijajäsen. Komitean jokaisessa jaostossa on jäsen Kelasta. Kolmessa jaostossa on asiantuntijasihteeri Kelasta. Uudistuksessa mukana olevilla asiantuntijoillamme on pitkä kokemus etuuksien toimeenpanosta sekä sosiaaliturvalainsäädännön ja asiakkaille tarjottavien palvelujen kehittämisestä.

Sosiaaliturvan tutkimus

Kelassa tehdään runsaasti tutkimusta, jonka avulla sosiaaliturvasta pyritään muodostamaan selkeämpi kokonaisuus.

Kelan tietotarjotin julkaistiin vuonna 2022. Se vastaa  yhteisöasiakkaidemme ja kumppaniemme tietotarpeisiin, kun taas kela.fi-sivusto palvelee henkilöasiakkaita. 

Tietotarjottimen sisällöt on suunnattu kaikille Kelan tiedoista kiinnostuneille ja niitä työssään hyödyntäville, kuten päättäjille, medialle ja tutkijoille.

Sosiaalivakuutus-verkkomedia

Sosiaalivakuutus on Kelan verkkomedia, joka tarjoaa tietoa ja näkemystä sosiaaliturvan kehittämiseen. Se on suunnattu sosiaaliturvan päättäjille, asiantuntijoille, Kelan sidosryhmille ja yhteistyökumppaneille sekä kaikille sosiaaliturvasta kiinnostuneille lukijoille.

Sosiaalivakuutus-verkkomedia sisältää artikkeleita, asiantuntijoiden Puheenvuoro-kirjoituksia sekä Suoraan sosiaaliturvasta -podcastin. Lisäksi sivustolla on Kelan webinaarikatsomo.

Uusimmat sosiaaliturvauudistukseen liittyvät sisällöt (sosiaalivakuutus.fi)

Lue lisää

Sivu päivitetty 20.10.2023

Mitä mieltä olet sivusta?