Lasten varhaiskasvatuksen ja koululaisten iltapäivätoiminnan maksut perustoimeentulotuessa | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Lasten varhaiskasvatuksen ja koululaisten iltapäivätoiminnan maksut perustoimeentulotuessa

Kela voi myöntää perustoimeentulotukea lasten kunnallisesta varhaiskasvatuksesta aiheutuviin menoihin sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan menoihin 1.–2. luokkalaisille. Tukea voidaan myöntää tätä vanhemmalle koululaiselle, jos hänellä on erityisen tuen tarve. Toimita hakemuksen liitteenä kunnan antama päätös erityisen tuen tarpeesta. Aamu- ja iltapäivätoiminnan pitää myös olla kunnan järjestämää erityisen tuen tarpeen perusteella.

Hae ensin maksun alennusta tai vapautusta kunnasta. Ennen maksun alennusta tai vapautusta voit saada perustoimeentulotukea varhaiskasvatusmaksuihin sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuihin enintään 2 kuukauden ajan.

Kela voi myöntää perustoimeentulotukea yksityisen varhaiskasvatuksen kustannuksiin vain poikkeustilanteessa ja erityisin perustein. Tällainen on esimerkiksi tilanne, jossa Kela arvioi toimeentulotuen tarpeen lyhytaikaiseksi. Yleensä sinua ohjataan hakemaan kunnan varhaiskasvatuspaikkaa.

Sivu päivitetty 1.12.2023