Työterveyshuolto | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Työterveyshuolto

Työterveyshuollon tarkoitus on ehkäistä työhön liittyviä sairauksia ja tapaturmia. Lisäksi sen tarkoitus on edistää työntekijöiden työ- ja toimintakykyä sekä työyhteisön toimintaa.

Työntekijä

Työntekijänä sinulla on oikeus työnantajan kustantamaan ja järjestämään ehkäisevään työterveyshuoltoon. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajalle vapaaehtoista. Selvitä omalta työpaikaltasi, millaista työterveyshuoltoa voit saada. Työntekijä voi vaikuttaa työpaikkansa työterveyshuoltoon yhteistoimintamenettelyllä (Työnantajat-osio).

Yrittäjä

Voit halutessasi hankkia itsellesi

  • ehkäisevän työterveyshuollon. Voit hankkia työterveyshuoltosi hyvinvointialueelta, yksityisestä lääkärikeskuksesta tai itsenäisenä ammatinharjoittajana toimivalta työterveyshuollon ammattihenkilöltä. 
  • yleislääkäritasoisen sairaanhoidon osana työterveyshuoltoa, kun hankit sen samalta palveluntuottajalta, jolta olet hankkinut ehkäisevän työterveyshuollon.

Kela korvaa työterveyshuollosta aiheutuneita tarpeellisia ja kohtuullisia kustannuksia.

Työnantaja

Jos olet työnantaja, sinun pitää järjestää työntekijöillesi ehkäisevä työterveyshuolto. Lisäksi voit järjestää siihen liittyvää yleislääkäritasoista sairaanhoitoa. Kela korvaa tilikausittain osan kustannuksista.

Lue lisää

Sivu päivitetty 6.10.2023