Tietojen kerääminen ja toimittaminen

Kuntoutuksen hyötyä koskeva arviointi ja raportointi ovat osa asiakkaan kuntoutusprosessia ja Kelan raportointijärjestelmää. Kela kehittää kuntoutuspalvelujaan asiakaslähtöisemmiksi ja tavoitteellisemmiseksi raportoinnin perusteella. Palveluntuottaja kerää arviointitiedot asiakkaalta ja toimittaa ne Kelaan.

Kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmä

Toimita keräämäsi tiedot Kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmällä.

Kirjaudu palveluun

Tietojen kerääminen asiakkaalta

Kerro asiakkaalle hyödyn arvioinnista, anna hänelle Kelan esite ja pyydä kirjallinen lupa tietojen toimittamiseen Kelaan.

Kuntoutuksen hyötyä koskevaan seurantaan osallistuminen on asiakkaalle vapaaehtoista. Myöntävä tai kieltävä vastaus ei vaikuta kuntoutuspalvelun sisältöön eikä mahdollisuuteen saada Kelan kuntoutuspalveluja jatkossa.

Tietojen toimittaminen Kelaan

Toimita tiedot Kelaan Kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmällä. Toimita tiedot mittauksen toteutumispäivää seuraavan kalenterivuoden maaliskuun loppuun mennessä. Jos mittaaminen on esimerkiksi tapahtunut 6.8.2020, tietojen pitää olla Kelassa viimeistään 31.3.2021.

Voit toimittaa alkumittauksia ilman aikarajoitusta myös mittausvuotta edelliseltä vuodelta. Esimerkiksi keväällä 2017 oli mahdollisuus toimittaa ilman aikarajoitusta alkumittauksia myös vuodelta 2015. Jouston tarkoituksena on varmistaa, että kaikkiin toimitettuihin loppu- ja seurantamittauksiin saadaan vastinpariksi myös alkumittaus.

Näin tunnistaudut kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmään

Kirjaudu kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmään Suomi.fi-tunnistuksella. Suomi.fi-tunnistus perustuu vahvaan tunnistamiseen. Voit tunnistautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Voit käyttää kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmää, jos sinulla on

  • vahva Suomi.fi-tunnistusväline
  • oikea Suomi.fi-valtuus.

Valtuudet

Pyydä Suomi.fi-valtuus mahdollisimman pian. Kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmää varten tarvitset edustamaltasi organisaatiolta valtuuden Kuntoutuspalveluiden tuottajien asiointi.

Jos asioit esimerkiksi kunnan tai säätiön puolesta, hae valtuus valtuushakemuksella. Valtuuden voi antaa henkilö, joka on saanut valtuutusoikeuden kyseisessä organisaatiossa.

Lue ohjeet: Valtuushakemuksen tekeminen (suomi.fi)

Jos asioit yrityksen puolesta tai yksityisenä elinkeinonharjoittajana, voit pyytää ja antaa valtuuksia Suomi.fin Valtuudet-palvelussa. Joissakin tapauksissa et tarvitse valtuutta, vaan voit asioida asemasi perusteella.

Lue ohjeet:

Lue lisää