Tietojen kerääminen ja toimittaminen kuntoutuspalveluissa | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Tietojen kerääminen ja toimittaminen

Kuntoutuksen hyötyjen arviointi on osa asiakkaan kuntoutusprosessia. Kela kehittää saamiensa tietojen perusteella kuntoutuspalvelujaan asiakaslähtöisemmiksi ja tavoitteellisemmiseksi raportoinnin perusteella. Palveluntuottaja kerää arviointitiedot asiakkaalta ja toimittaa ne Kelaan.

Tietojen kerääminen asiakkaalta

Kerro asiakkaalle kuntoutuksen aikana tapahtuvasta työ- ja toimintakyvyn mittaamisesta sekä kuntoutuksen hyödyn arvioinnin tutkimuksesta. Pyydä asiakkaalta kirjallinen lupa, että hänen tietojaan saa toimittaa Kelaan.

Osallistuminen kuntoutuksen hyödyn arvioinnin tutkimukseen on asiakkaalle vapaaehtoista. Asiakkaan päätös osallistua tai olla osallistumatta tutkimukseen ei vaikuta asiakkaan kuntoutukseen eikä mahdollisuuteen saada Kelan kuntoutuspalveluja jatkossa.

Tietojen toimittaminen Kelaan

Toimita tiedot Kelaan Kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmällä. Toimita tiedot mittausta seuraavan kalenterivuoden maaliskuun loppuun mennessä. Esimerkiksi jos mittaaminen on tapahtunut 6.8.2023, tietojen pitää olla Kelassa viimeistään 31.3.2024.

Voit toimittaa kuntoutuksen alussa tehtyjen mittausten tuloksia ilman aikarajoitusta myös mittausvuotta edeltäviltä vuosilta. Jouston tarkoituksena on varmistaa, että Kela saa kaikkiin kuntoutusten lopussa tai niiden jälkeen tehtyjen mittausten vastinpariksi myös tiedot alkumittauksista.

Näin kirjaudut kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmään

Tarvitset kirjautumiseen Suomi.fi-valtuuden. Kirjaudu järjestelmään Suomi.fi-tunnistuksen kautta. 

Suomi.fi-tunnistus perustuu vahvaan tunnistamiseen. Voit tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmää varten tarvitset Suomi.fi-valtuuden Kuntoutuspalveluiden tuottajien asiointi. Sinun pitää pyytää valtuutta edustamaltasi organisaatiolta, joka myöntää valtuuden sinulle.

Kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmä

Toimita keräämäsi tiedot Kuntoutuksen tuloksellisuuden seurantajärjestelmällä.

Kirjaudu palveluun

Lue lisää

Sivu päivitetty 10.1.2024

Mitä mieltä olet sivusta?