Beräkning av studielånskompensation | Privatpersoner | FPAGå till innehållet

Beräkning av studielånskompensation

Med hjälp av det här kalkyleringsprogrammet kan du ta reda på om du har möjlighet att få studielånskompensation för högskolestuderande och beräkna lånskompensationens belopp. Du kan också ta reda på om dina studier berättigar till studielånskompensationen och hur studietiden och lånebeloppet påverkar studielånskompensationen.

Det svar som ges är en uppskattning av din situation. Du kan få ett officiellt beslut om studielånskompensationen när du avlagt en examen som berättigar till studielånskompensationen och du har lyft studielån för studierna. Se när skall man ansöka om studielånskompensation.

I kalkyleringsprogrammet finns frågor som du ska besvara eller alternativ som du kan välja. Om du är osäker hittar du ytterligare definitioner via frågetecken-anvisningslänkarna.

Du måste svara på alla frågor. När du har kommit fram till svarsrutan kan du skriva ut dina svar.

De personuppgifter du gett i kalkyleringsprogrammet sparas inte. FPA sparar endast information om användarkapaciteten. Med hjälp av information om användarkapaciteten uppskattar vi hur programmet används och följer programmets funktionsduglighet.

För att kunna använda programmet behöver du ett webbläsarprogram med javastöd.

I beräkningsgrunderna beaktas de ändringar i bestämmelserna som trätt i kraft sedan 1.1.2023.

Senast ändrad 31.8.2021

Vad tycker du om sidan?