Liitteiden lähettäminen OmaKelassa | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Liitteiden lähettäminen OmaKelassa

OmaKela

Kirjaudu

Kun lähetät kaikki hakemukseen tarvittavat liitteet samalla kertaa hakemuksen kanssa, hakemuksesi käsittely nopeutuu. Verkkohakemuksessa kerrotaan, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan ja milloin ne täytyy viimeistään toimittaa.

Voit jo ennen hakemuksen täyttämistä tarkistaa tuen sivuilta, mitä liitteitä hakemukseesi tarvitaan. Liitteeksi voidaan tarvita esimerkiksi tiliote, vuokrasopimus, lääkärintodistus tai kuntoutussuunnitelma. Liitteeksi käy kuva tai muu tiedosto.

Punainen muistutus kertoo, että liite puuttuu

Lähetä liite -sivulla näet kaikki verkossa tekemäsi hakemukset, joihin tarvitaan liitteitä. Jos et ole vielä lähettänyt liitettä, sen kohdalla näkyy punainen muistutus. Kun olet lähettänyt liitteen, muistutus poistuu automaattisesti.

Kun lähetät oikean liitteen oikeassa kohdassa, hakemuksesi etenee sujuvasti. Voit valita liitetiedoston laitteeltasi tai valokuvata liitteen.

Näin lähetät liitteet OmaKelassa

Kun olet tehnyt hakemuksen, voit lähettää hakemukseen tarvittavat liitteet.

  1. Siirry OmaKelassa sivulle Lähetä liite.

  2. Valitse liite, jonka haluat lähettää.

  3. Valitse tiedosto laitteeltasi. Voit valita monta tiedostoa kerralla. Jos lähetät liitteen valokuvana, voit ottaa kuvan tässä vaiheessa. Muista kuvata kaikki sivut. Valitse kaikki kuvat samalla kertaa.

  4. Tarkista liitteet ennen kuin lähetät ne Kelaan. Tässä vaiheessa voit vielä poistaa virheelliset.

  5. Paina kohtaa Lähetä. Tämän jälkeen et voi poistaa liitteitä.

  6. Saat vahvistuksen, että liitteet ovat tulleet Kelaan. Jos lähetys ei onnistu, näet virheilmoituksen.

Ota liitteestä selkeä valokuva 

Voit joko valita tarvittavat liitteet suoraan laitteeltasi tai valokuvata ne. Varmista valokuvan selkeys näillä vinkeillä:

  • Kuvaa vain liite ja rajaa ympäriltä kaikki turha pois.
  • Tarkenna huolellisesti kuvauskohteeseen. Pidä käsi vakaana tai käytä tarvittaessa tukea, jotta kuva ei heilahda. Varmista ennen lähetystä, että kuva on tarkka ja liitteen teksti on helposti luettavissa.
  • Älä käytä salamaa. Valkoinen paperi ylivalottuu helposti, jolloin tekstistä ei saa selvää. Ota kuva mieluummin päivänvalossa tai riittävässä yleisvalaistuksessa.

Katso video liitteiden lähettämisestä uudella sivulla

Lue lisää

Sivu päivitetty 11.7.2024