Liitteiden lähettäminen OmaKelassa

Kun lähetät kaikki hakemukseen tarvittavat liitteet samalla kertaa hakemuksen kanssa, hakemuksesi käsittely nopeutuu. Verkkohakemuksessa kerrotaan, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan ja milloin ne täytyy viimeistään toimittaa.

Voit jo ennen hakemuksen täyttämistä tarkistaa etuuden sivuilta, mitä liitteitä hakemukseesi tarvitaan. Liitteeksi voidaan tarvita esimerkiksi tiliote, vuokrasopimus, lääkärintodistus tai kuntoutussuunnitelma. Liitteeksi käy kuva tai muu tiedosto.

Punainen muistutus kertoo, että liite puuttuu

Lähetä liite -sivulla näet kaikki verkossa tekemäsi hakemukset, joihin tarvitaan liitteitä. Jos et ole vielä lähettänyt liitettä, sen kohdalla näkyy punainen muistutus. Kun olet lähettänyt liitteen, muistutus poistuu automaattisesti.

Kun lähetät oikean liitteen oikeassa kohdassa, hakemuksesi etenee sujuvasti. Voit valita liitetiedoston laitteeltasi tai valokuvata liitteen.

Näin lähetät liitteet OmaKelassa

 

Kun olet tehnyt hakemuksen, voit lähettää hakemukseen tarvittavat liitteet.

  1. Siirry OmaKelassa sivulle Lähetä liite.

  2. Valitse liite, jonka haluat lähettää.

  3. Valitse tiedosto laitteeltasi. Voit valita monta tiedostoa kerralla. Jos lähetät liitteen valokuvana, voit ottaa kuvan tässä vaiheessa. Muista kuvata kaikki sivut. Valitse kaikki kuvat samalla kertaa.

  4. Tarkista liitteet ennen kuin lähetät ne Kelaan. Tässä vaiheessa voit vielä poistaa virheelliset.

  5. Paina kohtaa Lähetä. Tämän jälkeen et voi poistaa liitteitä.

  6. Saat vahvistuksen, että liitteet ovat tulleet Kelaan. Jos lähetys ei onnistu, näet virheilmoituksen.

Katso video liitteiden lähettämisestä uudella sivulla

Lue lisää