Oma väylä -kuntoutus rekisteröitymiskokeilussa 

Oma väylä -kuntoutus on mukana kokeilussa, jossa palveluntuottajaksi pääsee tarjouskilpailun sijaan rekisteröitymismenettelyllä. Rekisteröitymismenettelyn kokeilu on käynnissä vuosina 2021–2022.

Oma väylä -kuntoutuksen asiakas on 16–29-vuotias nuori aikuinen, jolla on autismikirjon häiriö, ilman kognitiivisen kehityksen häiriötä (Aspergerin oireyhtymä) tai aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö. Lisäksi edellytetään, että asiakas tarvitsee neuropsykiatrisen häiriön vuoksi tukea opintojen käynnistymisessä, jatkamisessa, loppuun saattamisessa tai työelämään siirtymisessä ja siellä selviytymisessä.

Seuraa tiedotteita palveluntuottajille

Muista seurata tiedotteita kuntoutuksen palveluntuottajille: Ajankohtaista kuntoutuspalveluista.

Oma väylä -kuntoutuksen asiakasmäärä

Kela ilmoittaa vuosittain Oma väylä -kuntoutuksen palveluntuottajille seuraavan vuoden asiakasmäärän. Asiakasmäärä tarkoittaa enimmäismäärää, jolle Oma väylä -kuntoutusta voidaan järjestää kyseisenä vuonna.

Vuoden 2022 asiakasmääräksi Kela arvioi koko maassa 1000 suomenkielistä asiakasta ja 40 ruotsinkielistä asiakasta.

Palveluntuottajahausta näet ne palveluntuottajat, jotka ovat jo rekisteröityneet Oma väylä -kuntoutuksen palveluntuottajiksi

Rekisteröidy palveluntuottajaksi

Kirjaudu rekisteröitymisjärjestelmään Suomi.fi-tunnustuksessa.

Kirjaudu palveluun

Rekisteröitymisen ajankohta

Rekisteröityminen palveluntuottajaksi on mahdollista koko kokeilun ajan. Kelan ja palveluntuottajan välinen sopimus on voimassa toistaiseksi. Jos kokeiluvaiheen päättymisen jälkeen Oma Väylä -kuntoutusta ei enää järjestetä rekisteröitymismenettelyllä, Kela irtisanoo sopimuksen sopimusehtojen mukaisesti. 

Rekisteröitymisen ehdot

Tutustu ennen rekisteröitymistä seuraaviin ohjeisiin ja ehtoihin. Rekisteröitymällä ja allekirjoittamalla sopimuksen sitoudut toteuttamaan kuntoutusta sopimuksessa sovitulla tavalla.  Ehtojen pitää täyttyä rekisteröitymishetkestä alkaen.

1.1.2021–31.3.2022 voimassa olleet sopimusehdot

Näin rekisteröidyt 

Palvelulupaus

Kelan kuntoutuspäätöksen liitteenä asiakkaalle lähetettävä Oma väylä -kuntoutuksen palvelulupaus ja ohjekirje (pdf).

Yhteystiedot palveluntuottajalle

Lähetä palvelua ja sopimusta koskevat kysymykset sähköpostitse osoitteeseen kuntoutus.rekisteroityminen@kela.fi.

Lue lisää