Aivoverenkiertohäiriön sairastaneen kävelykuntoutuskurssi | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Aivoverenkiertohäiriön sairastaneen kävelykuntoutus

Kävelykuntoutus soveltuu sinulle, jos olet sairastanut aivoverenkiertohäiriön, tarvitset tukea erityisesti kävelyn harjoittamiseen ja

  • sairastumisesta on kulunut 3 kuukaudesta alle 3 vuoteen kuntoutuskurssin alkaessa
  • kotiutumisestasi (kotiin tai palvelutaloon) on kulunut vähintään 1 kuukausi kuntoutuskurssin alkaessa
  • toimintakykysi on FAC-luokassa 2–4; sinulla on itsenäistä toimintakykyä ja riittävän hyvä vartalon pystyasento ilman tukea
  • pystyt liikkumaan palveluntuottajan tiloissa pystyt liikkumaan palveluntuottajan (sinulla voi olla kävelyn tukena apuväline) 
  • jaksat osallistua kurssin sisältämään kuntoutusohjelmaan (noin 5 tuntia päivässä).

Kurssi ei sovellu sinulle, jos toimintakykysi on merkittävästi heikentynyt tai jos sinulla on hahmottamisen ongelmia, väsyvyys tai vaikea sairaus, joka estää kurssille osallistumisen.

Katso kuntoutuskurssihausta, milloin kursseja järjestetään

Käytä hakusanaa ”kävelykuntoutus”.

Kuntoutuskurssihaku

Kurssin tavoite

Kurssin tavoitteena on, että saat tukea ja ohjausta elämäntilanteeseesi ja arjessa selviytymiseen. Kurssilla pyritään lisäämään voimavarojasi ja valmiuksiasi niin, että pystyisit monipuolisesti osallistumaan toimintoihin omassa elinympäristössäsi ja yhteiskunnassa.

Kurssin sisältö ja toteutus

Kuntoutus toteutetaan ryhmäkuntoutuksena, ja siinä otetaan huomioon jokaisen asiakkaan yksilöllinen kuntoutustarve ja -tavoite.

Kurssi sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä, monipuolista tekemistä sekä yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa. Kuntoutus sisältää päivittäin kävelykuntoutusta

Kuntoutus järjestetään palveluntuottajan toimipisteessä. Kurssi kestää 25 vuorokautta, ja se toteutetaan 3 jaksossa (10 vrk + 10 vrk + 5 vrk). Voit yöpyä palveluntuottajan toimipisteessä tai käydä kuntoutuksessa päivittäin kotoa käsin. Aikuinen läheinen voi osallistua kuntoutukseen kanssasi 3 vuorokauden ajan kurssin ensimmäisen jakson lopussa.

Kuntoutukseen sisältyy tarvittaessa tapaaminen asiakkaan kotona tai vaihtoehtoisesti kuvapuhelu ennen aloitusjaksoa tai jaksojen välissä.  Lisäksi palveluntuottaja on yhteydessä sinuun ennen kuntoutusta, kuntoutusjaksojen välissä ja kuntoutuksen jälkeen.

Kurssin toteuttava henkilöstö

Kurssin toteuttavat seuraavat asiantuntijat:

  • neurologian erikoislääkäri
  • sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja
  • neljä fysioterapeuttia.

Lisäksi kuntoutuksessa on mukana muuta ammattihenkilöstöä ja avustavaa henkilöstöä yksilöllisen tarpeesi mukaan.

Lue lisää

Mitä mieltä olet sivusta?