Kävelykuntoutuskurssi

Kävelykuntoutuskurssi soveltuu sinulle, jos olet sairastanut aivoverenkiertohäiriön, tarvitset tukea erityisesti kävelyn harjoittamiseen ja

Katso kuntoutuskurssihausta, milloin kursseja järjestetään

Käytä hakusanaa ”kävelykuntoutuskurssi”

Kuntoutuskurssihaku
  • sairastumisestasi on kulunut vähintään 3 kuukautta ja enintään noin 3 vuotta
  • kotiutumisestasi (kotiin tai palvelutaloon) on kulunut vähintään 1 kuukausi
  • toimintakykysi on FAC-luokassa 2–4; sinulla on itsenäistä toimintakykyä ja riittävän hyvä vartalon pystyasento ilman tukea
  • pystyt liikkumaan palveluntuottajan tiloissa, sinulla voi olla kävelyn tukena apuväline tai voit kävellä avustettuna
  • jaksat osallistua kurssin sisältämään kuntoutusohjelmaan (noin 5 tuntia päivässä).

Kurssi ei sovellu sinulle, jos toimintakykysi on merkittävästi heikentynyt tai jos sinulla on hahmottamisen ongelmia, väsyvyys tai vaikea sairaus, joka estää kurssille osallistumisen.

Kurssin tavoite

Kurssin tavoitteena on, että saat tukea ja ohjausta elämäntilanteeseesi ja arjessa selviytymiseen. Kurssilla pyritään lisäämään voimavarojasi ja valmiuksiasi niin, että pystyisit monipuolisesti osallistumaan toimintoihin omassa elinympäristössäsi ja yhteiskunnassa.

Kurssin sisältö ja toteutus

Kuntoutus toteutetaan ryhmäkuntoutuksena, ja siinä otetaan huomioon jokaisen asiakkaan yksilöllinen kuntoutustarve ja -tavoite.

Kurssi sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä, monipuolista tekemistä sekä yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa.

Kuntoutus järjestetään palveluntuottajan toimipisteessä. Kurssi kestää 25 vuorokautta, ja se toteutetaan 3 jaksossa (10 vrk + 10 vrk + 5 vrk). Voit yöpyä palveluntuottajan toimipisteessä tai käydä kuntoutuksessa päivittäin kotoa käsin. Aikuinen omainen tai läheinen voi osallistua kuntoutukseen kanssasi 3 vuorokauden ajan kurssin ensimmäisen jakson lopussa.

Kuntoutukseen kuuluu myös kotikäynti ennen ensimmäistä kuntoutusjaksoa. Lisäksi palveluntuottaja on yhteydessä sinuun ennen kuntoutusta, kuntoutusjaksojen välissä ja kuntoutuksen jälkeen.

Kurssin toteuttava henkilöstö

Kurssin toteuttavat seuraavat asiantuntijat:

  • neurologian erikoislääkäri
  • sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja
  • neljä fysioterapeuttia.

Lisäksi kuntoutuksessa on mukana muuta ammattihenkilöstöä ja avustavaa henkilöstöä yksilöllisen tarpeesi mukaan.

Kurssille hakeminen

Näin haet kurssille

Lue lisää