Hoito-oikeuden osoittaminen Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin korteilla | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Hoito-oikeuden osoittaminen Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin korteilla

Isossa-Britanniassa tai Pohjois-Irlannissa sairausvakuutetulla on oikeus lääketieteellisesti välttämättömään hoitoon Suomen julkisessa terveydenhuollossa asiakasmaksun hinnalla. Asiakas voi osoittaa oikeutensa hoitoon Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin myöntämillä korteilla.

Käytössä olevia kortteja on kuusi.

Ota kopio kortista valtion korvauksen hakemista varten

Julkinen terveydenhuolto voi hakea hoitokustannuksista valtion korvausta. Ota kortista kopio korvauksen hakemista varten.

Näin tunnistat Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin myöntämän kortin

Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin myöntämiä kortteja on kuusi.

EU-jäsenyyden aikana myönnetty eurooppalainen sairaanhoitokortti

Kortin tunnistaa oikeassa yläkulmassa olevasta tähtikuviosta, jonka keskellä lukee UK.

EU-jäsenyyden aikana myönnetty eurooppalainen sairaanhoitokortti. Kortin tunnistaa oikeassa yläkulmassa olevasta tähtikuviosta, jonka keskellä lukee UK.

Brexitin siirtymäaikana myönnetty eurooppalainen sairaanhoitokortti

Kortin tunnistaa oikeassa yläkulmassa olevasta kirjainyhdistelmästä UK.

Brexitin siirtymäaikana myönnetty eurooppalainen sairaanhoitokortti. Kortin tunnistaa oikeassa yläkulmassa olevasta kirjainyhdistelmästä UK.

”Citizens Rights” -kortti

Kortin tunnistaa oikeassa yläkulmassa olevasta hologrammista ja kirjainyhdistelmästä UK sekä kortin yläosassa keskellä olevasta tekstistä CRA.

”Citizens Rights” -kortti. Kortin tunnistaa oikeassa yläkulmassa olevasta hologrammista ja kirjainyhdistelmästä UK sekä kortin yläosassa keskellä olevasta tekstistä CRA.

Opiskelijoiden ”Citizens Rights” -kortti

Kortin tunnistaa oikeassa yläkulmassa olevasta hologrammista ja kirjainyhdistelmästä UK sekä kortin yläosassa keskellä olevasta tekstistä CRA. Lisäksi kortissa on opiskelumaan tunnus asiakkaan henkilötunnisteen perässä. Korttia voi kuitenkin käyttää opiskelumaan lisäksi kaikissa muissakin EU-maissa.

Opiskelijoiden ”Citizens Rights” -kortti. Kortin tunnistaa oikeassa yläkulmassa olevasta hologrammista ja kirjainyhdistelmästä UK sekä kortin yläosassa keskellä olevasta tekstistä CRA. Lisäksi kortissa on opiskelumaan tunnus asiakkaan henkilötunnisteen perässä.

GHIC (Global Health Insurance Card)

Kortin tunnistaa Ison-Britannian lipulla kuvitetusta taustasta, kortin oikeassa yläkulmassa olevasta hologrammista sekä kirjainyhdistelmästä UK.

GHIC (Global Health Insurance Card). Kortin tunnistaa Ison-Britannian lipulla kuvitetusta taustasta, kortin oikeassa yläkulmassa olevasta hologrammista sekä kirjainyhdistelmästä UK.

GHIC (Global Health Insurance Card) Pohjois-Irlannissa asuville

Kortti on sininen, ja sen oikeassa yläkulmassa on kirjainyhdistelmä UK.GHIC (Global Health Insurance Card) Pohjois-Irlannissa asuville. Kortti on sininen, ja sen oikeassa yläkulmassa on kirjainyhdistelmä UK.