Fpa.fi fick nytt utseende – MittFPA oförändrat | FPAGå till innehållet
Pressmeddeleande

Fpa.fi fick nytt utseende – MittFPA oförändrat

Publicerad 3.10.2022

Fpa.fi har fått ett nytt utseende. Webbadresserna och innehållet på webbplatsen är desamma även i fortsättningen. Också e-tjänsterna är oförändrade.

Webbplatsen fpa.fi har uppdaterats. Avsikten är att förbättra användarupplevelsen och göra det lättare att sköta ärenden på nätet. Uppdateringen möjliggör ändringar som förbättrar webbplatsens användbarhet och tillgänglighet. 

De flesta förändringarna rör webbplatsens utseende och navigering. Webbadresserna och strukturen på webbplatsen ändras inte. 

Den nya webbplatsen klarar belastning bättre och användningen av mobilapplikationen är smidigare. Det går också lättare att byta från en språkversion till en annan. 

– Vi har noga lyssnat på våra kunders och samarbetspartners önskemål. Vi har till exempel gjort det lättare att växla mellan olika språkversioner, berättar Maija Luotonen, chefredaktör för fpa.fi. 

Uppdateringen inverkar på webbplatsen fpa.fi men inte på e-tjänsterna. MittFPA för privatpersoner och e-tjänsterna för samarbetspartner och arbetsgivare fungerar på samma sätt som tidigare. 

Innehållen kompletteras 

För att trygga servicen lanseras den uppdaterade webbplatsen fpa.fi med snabb tidtabell.

– Tyvärr uppfyller webbplatsen inte genast alla de krav som vi ställer på den. Vi arbetar intensivt för att fpa.fi så fort som möjligt ska betjäna alla våra kunder på ett bra sätt, säger tf kommunikationsdirektören Ville Korhonen.

Till en början används en avskalad version där exempelvis tjänsten Sök serviceställe ännu saknas. Tjänsten har ersatts med en länk till en karta över serviceställen på Suomi.fi. På den nya webbplatsen finns ändå största delen av det innehåll som fanns på den tidigare webbplatsen.

– På webbsidorna för privatpersoner är innehållet detsamma som tidigare. Däremot kan en del av innehållen på webbsidorna för samarbetspartner saknas i början. De läggs till på webbplatsen så snart som möjligt, säger Luotonen.

Ge respons

Arbetet med att utveckla webbplatsen pågår fortfarande. Längst ner på varje sida finns en responsblankett, där användarna kan ge respons om sidan. Responsen är ett viktigt verktyg i utvecklingsarbetet.

Fpa.fi hör till de mest använda webbplatserna i Finland: under år 2021 besöktes fpa.fi mer än 56 miljoner gånger. Antalet sidor på fpa.fi är närmare 8000. Fpa.fi betjänar privatpersoner, arbetsgivare, FPA:s samarbetspartner och andra intressentgrupper.

Senast ändrad 3.10.2022