FPA och Suomen kirjastopalvelu Oy hjälper barnen i Ukraina | FPAGå till innehållet
Pressmeddeleande

FPA och Suomen kirjastopalvelu Oy hjälper barnen i Ukraina

Publicerad 20.12.2022

FPA donerar till barnen i Ukraina produkter som skaffats i reserv till moderskapsförpackningarna. Donationen görs i samarbete med Suomen kirjastopalvelu Oy, som är distributör för moderskapsförpackningarna. Donationen tas emot av den ukrainska föreningen i Finland rf., som förmedlar den till mottagarna.

FPA skaffar varje år ett antal extra exemplar av produkterna i moderskapsförpackningen med tanke på eventuella reklamationer. FPA donerar dessa produkter till Ukraina. Produkterna levereras av Suomen kirjastopalvelu Oy, som ansvarar för leveransen av moderskapsförpackningarna i Finland. Produkterna sänds till förlossningssjukhus och barnhem i Ukraina, där behovet är störst. Bland produkterna, som består av flera års lager, finns bland annat kläder som tröjor, byxor och uteoveraller, olika vårdartiklar samt leksaker för nyfödda och små barn. Alla produkter som sänds till Ukraina är nya och felfria.

Företagen som levererat produkter till moderskapsförpackningen kan antingen ta tillbaka produkterna efter att reklamationstiden går ut eller överlåta dem till FPA för att doneras vidare.

Produkterna går till ett gott ändamål

FPA är angelägen om att upphandlingarna sker på ett ansvarsfullt sätt.

– Vårt arbete för ansvarsfulla upphandlingar tar inte slut i och med att produkterna har skaffats, utan vi strävar efter genomgående ansvarsfullhet. Därför är det fint att kunna ge produkterna till någon som behöver dem, säger Veera Petäjä som är ansvarig planerare för innehållet i moderskapsförpackningen på FPA.

– Vi vill vara med och hjälpa barnen i Ukraina i denna svåra situation. Vi vill också rikta ett stort tack till den ukrainska föreningen i Finland rf för att de ser till att hjälpen når dem som behöver den i Ukraina, säger Katriina Jaakkola, verkställande direktör för Suomen kirjastopalvelu Oy.

Under de senaste åren har de överblivna produkterna för moderskapsförpackningen som reserverats för reklamationer lagrats hos Porvoon Kirjakeskus, som är Suomen kirjastopalvelus logistikpartner. Därifrån sänds de nu vidare.

Senast ändrad 27.6.2023