Vammaisten tulkkauspalvelun etätulkkaus | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Etätulkkaus

 

Huom! Tekstiä on muokattu videon julkaisemisen jälkeen. Sivulta on poistettu listaukset palveluntuottajien käyttämistä etätulkkausohjelmistoista.  


Etätulkkaus tarkoittaa tulkkaustilannetta, jossa asiakas ja tulkki ovat fyysisesti eri paikoissa ja tulkkaus tapahtuu etäyhteyden avulla. Voit käyttää etätulkkausta, jos sinulla on oikeus vammaisten tulkkauspalveluun ja etätulkkaus soveltuu tulkkaustilanteeseen.

Näin tilaat etätulkkauksen

Jos haluat, että tulkkauksesi toteutetaan etätulkkauksena, ilmoita siitä Vammaisten tulkkauspalvelukeskukseen, kun tilaat tulkin. Ilmoita tilauksessasi myös, jos toivot, että etätulkkaus tehdään tietyllä ohjelmistolla.

Näin valmistaudut etätulkkaukseen

Etätulkkaustilanteessa on hyvä olla rauhallisessa ja hyvin valaistussa paikassa.

Etätulkkauksen käyttö edellyttää, että osaat käyttää etätulkkauksessa käytettäviä laitteita ja ohjelmistoja.

Voit käyttää etätulkkausta esimerkiksi omalla älypuhelimellasi tai tabletillasi. Jos sinulla ei ole sopivaa laitetta, voit hakea sitä Kelalta.

Halutessasi voit saada opastusta etätulkkausohjelmiston käytöstä. Opastuksessa tulkki neuvoo sinua etätulkkausohjelmiston käytössä. Voit tilata opastuksen Vammaisten tulkkauspalvelukeskuksesta.

Etäpalvelusta lyhytkestoista etätulkkausta

Lyhyisiin tulkkauksiin voit myös käyttää Vammaisten tulkkauspalvelukeskuksen etäpalvelua. Palvelu toimii ilman ajanvarausta. Lue lisää Vammaisten tulkkauspalvelukeskuksen etäpalvelusta.

Lue lisää

Sivu päivitetty 8.1.2024