Kela-tietoa sote-ammattilaisille -projekti | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Kela-tietoa sote-ammattilaisille -projekti

Kela-tietoa sote-ammattilaisille -projektissa kehitetään koulutusta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Koulutukset käsittelevät Kelan työ- ja toimintakykyetuuksia, kuten kuntoutusta sekä sairastamisen ja kuntoutumisen aikaista toimeentuloa. Projekti toteutetaan vuosina 2022–2024.

Tavoite

Projektissa luodaan malli siitä, miten Kela tarjoaa työ- ja toimintakykyetuuksiin liittyvää koulutusta sote-ammattilaisille. Koulutusta tarjotaan sote-ammattilaisille yhdenmukaisesti koko maassa.

Kohderyhmä

Projektin kohderyhmänä ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, jotka tarvitsevat työssään tietoa asiakkaan työ- ja toimintakykyä tukevista Kelan etuuksista ja palveluista.

Toteutus

Projektin koulutukset järjestetään valtakunnallisina verkkoseminaareina ja -koulutuksina. Aiheista muodostetaan kokonaisuuksia, jotka käyttäjien on helppo löytää.

Valtakunnallisella koulutuksella ylläpidetään ja vahvistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten osaamista, joka liittyy työ- ja toimintakyvyn tukemiseen ja Kelan kuntoutukseen. Projektissa myös kartoitetaan, millaista koulutusta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset tarvitsisivat Kelan työ- ja toimintakykyetuuksista.

Sote-ammattilaiset voivat seurata Kelan tulevia koulutuksia ja menneiden koulutusten tallenteita. Lisäksi projektissa markkinoidaan Kelan kuntoutuksen verkkokurssia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä alan opiskelijoille perus- ja jatkokoulutukseen.  

Tutkimus

Kela-tietoa sote-ammattilaisille -projektin tutkimuksen toteuttaa Kelan tutkimusyksikkö. Tutkimuksesta saatua tietoa käytetään projektin kehittämistyön tukena.

Tutkija Sonja Tuomisto, puh. 050 434 8745
Sähköposti: etunimi.sukunimi@kela.fi

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Sari Mikkola, puh. 050 551 9655
Sähköposti: etunimi.sukunimi@kela.fi

Sivu päivitetty 19.4.2024