Äitiyspakkaus

Äitiyspakkauksessa on vauvan vaatteita ja hoitotarvikkeita. Äitiyspakkausta uudistetaan vuosittain muun muassa asiakaspalautteen perusteella. Tuotevalikoima säilyy vuodesta toiseen pitkälti samanlaisena, mutta esimerkiksi tekstiilien värit ja kuosit vaihtelevat, ja pakkaukseen valitaan myös täysin uusia tuotteita. Pakkauksessa on yhteensä noin 50 tuotetta.

Kela ei voi myydä äitiyspakkausta, sillä se ei ole kaupallinen tuote. Pakkaus on äitiysavustuslain mukainen sosiaaliturvaetuus, jonka tuotteet on kilpailutettu EU-lainsäädännön mukaan.

Vuoden 2020 äitiyspakkaus

 

Alla olevien kuvien kautta voit tutustua vuoden 2020 äitiyspakkauksen tuotteisiin.

Vuoden 2020 äitiyspakkauksessa on yhteensä 56 tuotetta, minkä lisäksi äitiyspakkauslaatikkoa voi käyttää vuoteena.

Edellinen pakkaus jaetaan loppuun ennen kuin uutta pakkausta aletaan jakaa. Uutta pakkausta aletaan jaella arvion mukaan toukokuun aikana. Pakkauksen vaihtumisajankohta riippuu äitiysavustushakemusten määrästä.

Muistathan, että äitiyspakkaus tulee hakea viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa.

Äitiyspakkaus monikkoperheille ja adoptiolapselle

Monikkoperheet saavat äitiysavustuksen moninkertaisena. Jos saat samalla kertaa useampia lapsia, äitiysavustustasi korotetaan niin, että saat toisesta lapsesta kaksi, kolmannesta kolme jne. äitiysavustusta. Saat siis kaksosista yhteensä 3 avustusta, kolmosista 6 avustusta ja niin edelleen.

Voit valita, otatko avustukset pakkauksina, rahana vai niiden yhdistelmänä. Esimerkiksi jos perheeseen syntyy kaksoset, perhe voi valita 2 äitiyspakkausta ja yhden äitiysavustuksen rahana.

Adoptiovanhempi saa äitiyspakkauksen, jos adoptiolapsi on alle 18-vuotias. Avustuksen voi saada jo siinä vaiheessa, kun lapsi on nimetty hoitoon sijoitettavaksi. Jos kyseessä on kansainvälinen adoptio, tarvitaan adoptiolautakunnan lupa.

Viallisia tuotteita pakkauksessa?

Jos saamassasi äitiyspakkauksessa on viallisia tuotteita, ota yhteyttä äitiyspakkauksen jakelijaan: Logistikas Hankinta Oy, aitiyspakkaus(at)logistikas.fi tai p. 040 842 1001. Näin siihen asti, että vuoden 2020 äitiyspakkauksen jako alkaa. Logistikas Hankinta vastaa tuotteiden reklamaatioiden käsittelystä siihen asti, kunnes pakkaus vaihtuu. Tämän jälkeen yhteydenotot viallisten tuotteiden osalta – mukaan lukien vuoden 2019 pakkausta koskevat reklamaatiot – hoidetaan Suomen kirjastopalvelun kautta: Suomen Kirjastopalvelu Oy, asiakaspalvelu(at)kirjastopalvelu.fi tai p. 09 584 0440. Viallisen tilalle saat uuden, ehjän tuotteen. Muut äitiyspakkausta koskevat tiedustelut lapsiperheen palvelunumerosta.

Kuvat: Veikko Somerpuro © Kela. Kuvalähde mainittava. Kuvia ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.