Valtion korvaus työtapaturmasta, ammattitaudista ja liikennevahingoista | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Työtapaturma, ammattitauti ja liikennevahinko

Tällä sivulla on tietoa terveydenhuollon ammattilaisille työtapaturman, ammattitaudin ja liikennevahinkojen korvaamisesta kansainvälisissä tilanteissa.

Työtapaturmasta tai ammattitaudista pitää hakea korvausta ensisijaisesti lakisääteisen tapaturmavakuutuksen perusteella vakuutusyhtiöltä, tai asiaa voi selvittää Tapaturmavakuutuskeskuksen (TVK) kautta.

Liikennevahingosta pitää hakea korvausta ensisijaisesti vastuulliselta vakuutusyhtiöltä, tai asiaa voi selvittää Liikennevakuutuskeskuksen (LVK) kautta.

Työtapaturmat ja ammattitaudit

Jos vakuutusyhtiö tai TVK ei korvaa kustannuksia, julkinen terveydenhuolto voi hakea kustannuksista valtion korvausta Kelasta. Tällöin hakemukseen pitää liittää myös TVK:n tai vakuutusyhtiön kirjallinen päätös tai ilmoitus, ettei se korvaa kustannuksia.

Jos valtion korvaus on jo ennätetty maksaa ja ilmenee, että kyse on työtapaturman tai ammattitaudin kustannuksista, julkisen terveydenhuollon on palautettava korvaus takaisin Kelalle.

Liikennevahingot

Jos vakuutusyhtiö tai LVK ei korvaa kustannuksia, julkinen terveydenhuolto voi hakea kustannuksista valtion korvausta Kelasta. Tällöin hakemuksen pitää liittää myös LVK:n tai vakuutusyhtiön päätös, ettei se korvaa kustannuksia.

Jos valtion korvaus on jo maksettu ja ilmenee, että kyse on liikennevahingon hoitokustannuksista, julkisen terveydenhuollon on palautettava korvaus takaisin Kelalle.

Lue lisää

Sivu päivitetty 5.1.2023

Mitä mieltä olet sivusta?