Valtion korvaus Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Valtion korvaus Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö tarjoaa opiskeluterveydenhuollon palveluita perustutkintoa suorittaville yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. Tietyissä tilanteissa Kela korvaa kustannuksia valtion varoista Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle.

Kela maksaa valtion korvausta Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle, kun se on antanut hoitoa yliopisto- ja korkeakouluopiskelijalle, jonka sairaanhoidon kustannuksista vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi, Iso-Britannia tai Pohjois-Irlanti. 

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön täytyy liittää valtion korvaus hakemukseen kopio opiskelijan esittämästä hoito-oikeustodistuksesta. Hoito-oikeustodistus voi olla

Kun opiskelijan sairaanhoidon kustannuksista vastaa toinen EU- tai Eta-maa tai Sveitsi, Kela laskuttaa maksamansa valtion korvaukset kyseisestä maasta.

Korvattavat kustannukset

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö saa valtion korvausta opiskelijalle annetun terveydenhuollon järjestämisestä aiheutuneista kustannuksista. Kustannuksen on perustuttava tuotteistukseen tai tuotehintaan, joilla Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö seuraa omaa toimintaansa.

Kela korvaa vain annetun terveydenhuollon kustannuksia. Kela ei korvaa kustannuksia, jotka ovat aiheutuneet käyttämättä jääneestä ja peruuttamattomasta vastaanottoajasta.

Valtion korvauksen käsittely on keskitetty Kelan kansainvälisten asioiden keskukseen (Tietoa Kelasta -osio).

Lue lisää

Sivu päivitetty 27.4.2023

Mitä mieltä olet sivusta?