Lääkkeen erityiskorvaus | Kumppanit | KelaSiirry sisältöön

Erityiskorvaus

Erityiskorvausta maksetaan valmisteen hinnasta tai viitehinnasta kahdessa eri korvausluokassa:

Lääkevalmiste ei ole asiakkaalle erityiskorvattava, jos reseptistä käy selvästi ilmi, että valmiste on määrätty muun sairauden hoitoon kuin mihin asiakkaalla on erityiskorvausoikeus. Tällöin voit toimittaa lääkevalmisteen peruskorvattuna.

Löydät erityiskorvattavat lääkeaineet ja lääkevalmisteet korvausluokan tai korvausnumeron perusteella Kelan lääkehausta. Lääkehakupalvelun linkitysten kautta pääset tarvittaessa katsomaan korvausnumeron myöntämisen edellytyksiä.

Korvausnumero voi sisältää useita sairauksia

Asiakkaalla on korvausnumero 202, joka mielletään usein ainoastaan reuman hoitoon tarkoitettujen lääkevalmisteiden erityiskorvausnumeroksi. Korvausnumeron myöntämisen edellytyksistä kuitenkin ilmenee, että korvausnumero 202 sisältää myös muita sidekudossairauksia. Esimerkiksi maksakirroosin hoitoon tarkoitettu ursodeoksikoolihappoa sisältävä lääkevalmiste on korvattava korvausnumerolla 202. Voit antaa asiakkaalle alemman erityiskorvauksen myös käyttöaiheella ”maksakirroosin hoitoon”.

Vastaako käyttöaihe korvausnumeroa?

Asiakkaalla on oikeus saada keuhkoastman (203) hoitoon käytettävistä valmisteista erityiskorvaus. Lääkäri määrää kortikoidia ohjeella ”reuman (202) hoitoon”. Voit antaa asiakkaalle vain peruskorvauksen.

Reseptiin ei ole merkitty käyttöaihetta

Valmiste on erityiskorvattava korvausnumerolla 202 ja 109. Asiakkaalla on korvausnumero 202. Voit antaa asiakkaalle alemman erityiskorvauksen korvausnumerolla 202.

Mitä mieltä olet sivusta?