Ansöker du om utkomststöd? Kom ihåg kontoutdraget! | Privatpersoner | FPAGå till innehållet

Ansöker du om utkomststöd? Kom ihåg kontoutdraget!

Publicerad 21.9.2023

Om du ansöker om utkomststöd ska du lämna in en tillförlitlig utredning över din ekonomiska situation till FPA. Ett kontoutdrag är en sådan utredning. Det finns olika sätt att lämna in det till FPA.

Henkilö lukee parvekkeella kirjaa.

Kom ihåg kontoutdraget

 1. När du ansöker om utkomststöd hos FPA för första gången eller om det har gått en tid sedan den senaste ansökan, behövs det ett kontoutdrag över varje familjemedlems alla bankkonton för de senaste 2 månaderna. Om ansökan gäller fortsatt utbetalning ska kontoutdrag lämnas in enligt hur FPA har bett om dem i det föregående beslutet.
 2. På kontoutdraget ska det finnas kontonummer, kontoinnehavare, ingångs- och utgångssaldot, transaktionerna som en obruten lista och uppgift om vilken period kontoutdraget gäller.
 3. Du kan lämna in kontoutdragen och andra bilagor via e-tjänsten MittFPA. Det lönar sig att spara kontoutdragen från nätbanken på datorn i pdf-format.
  • Kontoutdrag från bankernas mobilapplikationer kan i allmänhet inte sparas som pdf-filer, så för den som sköter sina ärenden med mobilen är det skäl att logga in på nätbanken via webbläsaren.
  • På FPA:s serviceställen finns det kunddatorer som du kan använda självständigt.
 4. Om du har ett kontoutdrag i pappersform kan du fotografera eller skanna in utdraget och lämna in bilderna via e-tjänsten. Alla sidor av kontoutdraget ska finnas med. Utan nödvändiga bilagor kan ansökan inte handläggas.
  • Om du inte kan sköta dina ärenden på nätet kan du skicka kontoutdraget i pappersform per post eller till något av FPA:s serviceställen.
 5. Ta kontakt med FPA om du har svårigheter med att lämna in ditt kontoutdrag på nätet eller i pappersform. Du får även hjälp med att fylla i ansökan och lämna in bilagorna. Tips! Boka telefontid på förhand på nätet eller genom att ringa telefontjänsten.
Senast ändrad 18.10.2023