167 Dabrafenibi ja vemurafenibi

(C43, C69.02, C69.32, C69.42, C69.45, C69.82, C69.92, C51.03, C51.13, C51.23, C51.83, C52.93)

Trametinibi erityiskorvattavaksi 1.2.2020

Trametinibista saa erityiskorvauksen 1.2.2020 alkaen korvausoikeudella 167 etäpesäkkeisen ja leikkaushoitoon soveltumattoman melanooman hoidossa. Katso muuttuneet korvausoikeuden myöntämisen edellytykset ja tiedote sivun alaosasta.

Lisäksi 1.2.2020 alkaen trametinibista saa peruskorvauksen korvausoikeudella 3024 ja dabrafenibista erityiskorvauksen korvausoikeudella 1509 melanooman liitännäishoidossa.

Dabrafenibi ja vemurafenibi ovat rajoitetusti erityiskorvattavia tämän päätöksen mukaisten pahanlaatuisten kasvainten hoidossa.

Dabrafenibin ja vemurafenibin erityiskorvausoikeus myönnetään erikoissairaanhoidon syöpäsairauksia hoitavasta yksiköstä annetun tai alan erikoislääkärin laatiman B-lausunnon perusteella.

Erityiskorvausoikeus myönnetään BRAF V600 -mutaatiopositiivisen melanooman hoitoon aikuispotilaille, joiden tauti on metastasoitunut tai kasvain ei ole kirurgisesti poistettavissa.

Lausunnossa on sairautta ja sen aiempaa hoitoa ja hoitotuloksia koskevien tietojen lisäksi esitettävä hyvän hoitokäytännön mukainen hoitosuunnitelma, jossa dabrafenibin tai vemurafenibin tarve osoitetaan edellä olevan mukaisesti.

Korvausoikeus myönnetään määräaikaisena asianmukaisen hoitosuunnitelman edellyttämäksi ajaksi, kuitenkin kerralla enintään kolmeksi vuodeksi.

Muut tähän lääkeaineeseen liittyvät korvausoikeudet
Sairaus tai lääkeaine Korvausnumero
Pahanlaatuiset kasvaimet, joita ei ole edellä erikseen mainittu 130
Dabrafenibi (liitännäishoito) (rajoitettu erityiskorvaus) 1509
Dabrafenibi, trametinibi ja vemurafenibi (rajoitettu peruskorvaus) 362

 

1.2.2020 alkaen

167 Dabrafenibi, trametinibi ja vemurafenibi

Dabrafenibi, trametinibi ja vemurafenibi ovat rajoitetusti erityiskorvattavia tämän päätöksen mukaisten pahanlaatuisten kasvainten hoidossa.

Dabrafenibin, trametinibin ja vemurafenibin erityiskorvausoikeus myönnetään erikoissairaanhoidon syöpäsairauksia hoitavasta yksiköstä annetun tai alan erikoislääkärin B-lausunnon perusteella

  • BRAF V600 -mutaatiopositiivisen melanooman hoitoon aikuisille, joiden tauti on metastasoitunut tai kasvain ei ole kirurgisesti poistettavissa.

Trametinibin erityiskorvausoikeus edellyttää lisäksi, että sitä käytetään yhdessä dabrafenibin kanssa.

Lausunnossa on sairautta ja sen aiempaa hoitoa ja hoitotuloksia koskevien tietojen lisäksi esitettävä hyvän hoitokäytännön mukainen hoitosuunnitelma.

Korvausoikeus myönnetään määräaikaisena asianmukaisen hoitosuunnitelman edellyttämäksi ajaksi, kuitenkin kerralla enintään kolmeksi vuodeksi.

Lue lisää